dijous, 18 de juliol del 2013

Nou centre social okupat a Girona

Ahir, dimecres a la tarda, el col·lectiu juvenil de l’esquerra independentista Arran, creat ara fa un any de la fusió de Cajei i Maulets, va fer pública l’okupació de l’edifici que estava abandonat situat al número 7 del carrer de Sant Josep, en el Barri Vell de Girona. D’aquesta manera, Arran Gironès ocupa un edifici amb l’objectiu que en un indret cèntric es recuperi una edificació -que estava tancada i en estat de degradació- a finalitats socials i també d'habitatge. La intenció d'Arran és arreglar l'edifici i convertir-lo en un centre social del moviment, però també en un centre d'oci per a la joventut. 
 





L'ocupació s'ha fet pública aquest dimecres, tot i que segons el comunicat fa deu dies que hi viu gent jove que està rehabilitant l'edifici. Van desplegar una pancarta que s'emmarca dins la campanya #okupemarrelem mentre desenes de persones s’havien concentrat davant la finca.

S’ha fet una crida per donar-hi suport.

Cap a les cinc de la tarda un bon grapat de gent s’aplegava al voltant de la porta d’aquest immoble per a donar suport a aquest nou centre social okupat a Girona.  Entre aquesta gent aplegada hi havia persones que pertanyen a diversos col·lectius de la ciutat i rodalies com ara la PAH i Kan Kolmo.

Aquesta okupació està emmarcada dins de la campanya ‘Poc que hi cabem pas en aquesta ciutat’, realitzada contra el civisme que s’imposa des de l’Ajuntament de Girona i el qual fa que cada vegada sigui més insuportable viure en aquesta, a més, que el jovent tingui menys oportunitats.

Durant la lectura del manifest es van recordar centres socials mítics del Gironès com ara La Maret i els Quimis i es va fer una menció específica al centre social Kan Kolmo, el qual ara mateix està a l’espera de la sentència judicial.

Els companys i les companyes de Kan Kolmo també van parlar amb el megàfon de la nova okupació per així recordar que quan surti la sentència es farà una manifestació, que sortirà des del Punt de Trobada de la Rambla de la Llibertat d’aquesta ciutat a les vuit del vespre.


Des d’aquestes línies li donem tot els suport a aquest nou centre social okupat, doncs serà una altra eina de lluita contra aquesta llei de civisme que tenim a Girona i per a la transformació social d’aquesta ciutat burgesa.

Cal recordar per acabar que pot ser que durant aquestes properes hores els nous okupants siguin desallotjats i per tant DEMANEN I DEMANEM EL MÀXIM SUPORT POSSIBLE.



Secretaría de Comunicació de CGT-Girona