divendres, 19 de juliol del 2013

19 DE JULIOL: DÍA DE LA REVOLUCIÓ SOCIAL DE 1936



Han passat 77 anys de la Revolució Social que el poble, que la classetreballadora de l'Estat Espanyol, va protagonitzar el 19 de juliol de 1936. La CGT vol recordar a aquell poble, a les seves ànsies de justícia social i llibertat, aquell poble capaç d'enfrontar i parar el cop d'estat feixista perpetrat, en complicitat, pel exèrcit, la dreta política, la patronal, la classe empresarial, l'església.

 



La Revolució Social viscuda a Espanya en aquells anys, va representar la major cota de llibertat, de justícia social i democràcia directa experimentada mai en la història recent de la humanitat, segons reconeixen la pràctica totalitat de historiadors i investigadors que l'estudien amb una mínima objectivitat.

En aquells breus anys, en aquella curta vida de l'anarquia, en pleconflicte bèl · lic, es van aplicar molts dels ideals que, des de feia desenes deanys, les organitzacions del moviment obrer, amb l'anarcosindicalisme a l'cap, havien planificat. El poble va abolir, transformar, el poder de l'Estat, de les institucions, col.lectivitzar la propietat de la terra, de les fàbriques, dels transports, de els serveis, transformar el sistema educatiu, el sistema sanitari, el concepte de defensa i d'exèrcit, el poble va aplicar tots els aprenentatges revolucionaris que es havien impartit tradicionalment en ateneus llibertaris, escoles racionalistes, sindicats revolucionaris, organitzacions assembleàries.


El 19 de juliol, el que representa, ha de ser recordat i visibilitzat per lesgeneracions presents i futures a fi d'evitar que la història segueixi sentmanipulada, segueixi sent explicada pels botxins i no per les víctimes, per evitar que la història segueixi sent reescrita ocultant la veritat al nostre jovent, al nostre alumnat.


El 19 de juliol simbolitza, les vides, il · lusions, realitats, drets i llibertatsaconseguides per la classe obrera espanyola, que va intentar canviar el món, que el aconseguir durant un temps, però que el capitalisme, el feixisme, el nazisme internacionalitzat, ho van impedir per la força de les seves armes.