diumenge, 9 de desembre del 2012

Es convoca vaga a Renfe, Adif i Feve els dies 13 i 14 de desembre, davant el bloqueig de la negociació del conveni Es desconvoquen les aturades dels dies 10 i 11


LA DIRECCIÓ PARALITZA LA NEGOCIACIÓ
RENFE BLOQUEJA LA NEGOCIACIÓ DEL CONVENI D’ADIF

A ADIF existia la possibilitat d’arribar a un preacord de Conveni Col·lectiu sobre la base dels plantejaments realitzats per tots els sindicats del CGE, i que es traslladaria a les Assemblees de treballadors abans de la seva signatura.





La negociació d’aquest Conveni s’ha portat a terme de forma paral·lela en les tres empreses ferroviàries, ADIF, FEVE i RENFE-Operadora, amb un objectiu comú: garantir l’ocupació, mantenir la normativa laboral i les condicions de treball.

El Ministeri de Foment es va mostrar conforme, en la reunió del passat dia 27 de novembre, a pactar els tres Convenis Col·lectius amb aquestes premisses. En aquesta mateixa reunió, en la que van participar els presidents de les tres empreses, ens van comunicar que estaven reconsiderant els criteris a aplicar en la definició de les Obligacions de Servei Públic.

No obstant això, la Direcció de RENFE-Operadora ha decidit bloquejar la negociació, forçant la paralització dels tres Convenis. Tant en la reunió del dia 29 de novembre com en la mantinguda el 3 de desembre, la Direcció ha mantingut una postura intransigent que sembla pretendre impedir qualsevol solució a la negociació.

RENFE-Operadora ha decidit enfrontar-se al món de forma irresponsable; no sabem què faran les altres empreses o el propi Ministeri referent a això, però els treballadors ho tenim clar. Sempre hem hagut de lluitar per a aconseguir les nostres reivindicacions, i no estem disposats a renunciar al que ens pertany.

Hem convocat Vagues conjuntes, per tots els Sindicats i en les tres empreses, per a desembre:
• Dies 13 i 14 Vagues 0:00 a 24:00h: QUARANTA-VUIT HORES.
També és MOLT IMPORTANT continuar amb la NO COL·LABORACIÓ:
• No tenir les 24h del dia els telèfons d’empresa operatius.
• No realitzar excés de jornada ni hores extraordinàries.
• No cal dir que NO S’HA DE TREBALLAR sense tenir tots els equips i mesures de seguretat.

Comuniqueu-lo als Delegats de Prevenció de l’àmbit del vostre Comitè.

>>> Les aturades parcials previstes pels dies 10 i 11 de desembre (de 7:00 a 9:00h i 18:00 a 20:00h.) s’han desconvocat després que el Ministeri de Foment donés garanties del compliment de les exigències dels sindicats. Veure comunicat SFF-CGT a http://www.sff-cgt.org/comunicados/comunicado126.pdf

TOTS UNITS A LA MOBILITZACIÓ LA LLUITA CONTINUA!
SFF-CGT
http://www.sff-cgt.org/