diumenge, 9 de desembre del 2012

Novament, una esquadrilla d’avions sobre l’Escala i l’Empordà



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/12/2012 Redacció L’Escala (Alt Empordà).-  Aquest diumenge 9 de desembre al migdia el cel de l’Escala (Alt Empordà), des de la badia de Roses a l’Empordà endins, novament el sobrevolen una esquadrilla militar d’avions procedents de mar endins, en direcció llevant a ponent, segons diverses observacions i en diferents tongades. Volaven a gran alçada. La primera tongada documentada era un avió endavant que a les envoltes d’Albons (Baix Empordà) a girat cap a migdia, baixant l’atura i dibuixant un gran estel al cel sobre Verges (Baix Empordà), seguit de dos aparells més que han anat en direcció a ponent. Això a l’entorn de les 12:45h.

A les 13:10h ha passat dos altres avions, també amb el seu corresponents estels i igualment en direcció est a oest, que volaven ambdós en paral·lel.

Novament, a les 14:45h un nou avió a reacció en direcció de mar a terra, com els altres.

Recordem que el passat divendres, 7 de desembre, a les 12:30h, segons una observació, un avió militar a reacció d’origen desconegut i volava a gran altura, procedent de llevant, a mar, i en direcció a ponent, per la muntanya gran de Ventalló (Alt Empordà), tot deixant l’estel s’ha observat sobre Viladamat (Alt Empordà) una vegada havia passat entre Empúries i l’Armentera (Alt Empordà). Els passats dies 23, 24 i 25 de novembre una esquadrilla va sobrevolar l’Escala també en direcció a ponent, terra endins.

Tot plegat, podem apuntar que almenys des de fa  tres setmanes hi ha volts de maniobres sobre la badia de Roses i l’Empordà, pensem que en direcció Saragossa, encara que fan una volta pel Pirineu oriental per anar mar endins i tornar cap a terra ferma. Un volts que la gent del país no observaven des del temps de la guerra freda i els bombardejos aliats a Iraq i Líbia.