dimarts, 17 de maig del 2011

14 de maig: massives manifestacions a Barcelona contra les retallades .

DSC02223-800 El dissabte 14 de maig desenes de milers de persones van sortit als carrerers de Barcelona a protestar contra les retallades als serveis públics del govern de CiU.

Més enllà de la convocatòria feta per CCOO i UGT i entitats socials afins, la crida diferenciada de la CGT, la CNT-AIT, la COS i moviments socials anticapitalistes, que ha agrupat també diversos milers de persones, ha afegit també el rebuig a la reforma laboral i de les pensions i el compromís a no negociar cap tipus de retallada de drets.

El clam popular en contra les retallades a sanitat, a l’ensenyament i als serveis públics en general ha pres els carrers del centre de Barcelona aquest dissabte 14 de maig. La convocatòria de CCOO i UGT, amb la presència de SATSE, USTEC, CATAC i altres sindicats i associacions ha agrupat unes 50.000 persones tot posant èmfasi en la crítica a les retallades de l’actual govern de la Generalitat i en l’exigència d’un procés de negociació amb els grans sindicats.

Apartada dels grans titulars dels mitjans de comunicació, el sindicalisme combatiu que el 27 de gener va sortir al carrer a lluitar decididament contra la reforma de les pensions, ha fet la seva pròpia manifestació, amb un inici a la Pça. Urquinaona (l’altra convocatòria es feia a Pça. Catalunya) i un final davant del Parlament. Aquesta convocatòria de la CGT de Catalunya, CNT-AIT i COS ha agrupat també a varis milers de persones. A part de mestres i professors/es, ha destacat la presència de treballadors/es de centres hospitalaris en lluita (Clínic, Bellvitge, Vall d’Hebrón, Hospital de Terrassa, Sant Pau, l’Esperança, etc.). A l’inici de la manifestació un primer moment hi ha hagut certs moments de tensió davant la decisió de CCOO i UGT d’avançar la seva capçalera fins a Via Laietana a l’alçada de l’edifici de La Caixa, a fi d’evitar que la manifestació alternativa pogués iniciar el seu recorregut. No obstant, la marxa combativa ha pogut arrencar i, des de Via Laietana amb Princesa, avançar cap el Parlament de Catalunya.

Cap a les 13 h. la manifestació de CGT de Catalunya, CNT-AIT, COS i moviments socials ha arribat davant del Parlament. Prèviament havia omplert amb més de 2.000 persones tot el carrer Princesa, de tal manera que quan la capçalera arribava a la cantonada amb el carrer Comerç, encara hi havia gent que girava a Princesa amb Via Laietana. Un cop al Parlament s’han afegit a la concentració final afiliats/des de CGT que havien assistit a la marxa principal amb els diferents instituts i escoles. També s’hi ha incorporat simpatitzants de IAC i SATSE però, sobretot, treballadors/es d’hospitals, escoles, associacions de pares i mares, etc. La concentració ha anat creixent a més de 4.000 persones que, davant del Parlament, han anat assenyalant les mentides de la classe política actual en gestionar una crisi a favor dels interessos del capital. També hi ha hagut crides a no negociar cap retallada, a defensar el treball en el sector públi i en contra les dinàmiques pactistes de CCOO i UGT.

>>> Adjuntem galeria fotogràfica de la manifestació del sindicalisme que no es ven, en contra de les retallades socials, als serveis públics i a les pensions, convocada per la CGT de Catalunya juntament amb la CNT-AIT i la COS, moviments socials, assemblees de treballadors i de barri.

Les fotos són de la companya Maria Ibáñez, del Sindicat d’Ensenyament de la CGT.