dimarts, 15 de novembre del 2011

Setmana de movilitzacións i boikot al 20-N

Mentre la troica declara la guerra social a Grècia i l’extrema dreta entra en el govern hel·lènic de concentració nacional, la cancellera Angela Merkel està intentant accelerar una reforma del Tractat de la Unió Europea i vol que els 27 estats membre l'aprovin per a finals del 2012, segons informa el propi Govern alemany. "El Govern està impulsant una modificació limitada del tractat per permetre més influència sobre els Estats que trenquen les regles pressupostàries i les obligacions acordades sobre estabilitat i consolidació", ha dit una font governamental germànica.

"Això hauria d'estar tancat a finals del 2012", ha indicat. Cal recordar que Merkel va obtenir una victòria el mes passat en aconseguir que la Unió Europea considerés modificar el Tractat de Lisboa, que es va tardar més de vuit anys a negociar, i al·lega que era necessari perquè el bloc pogués crear un sistema permanent per gestionar les crisis financeres.

Herman Van Rompuy, el president del Consell Europeu, té previst presentar el seu informe al desembre sobre com poden portar-se a terme unes sèrie de canvis limitats d’aquest tractat. L'objectiu inicial era aconseguir que les esmenes fossin ratificades per tots els estats membres a mitjan 2013. Ara Berlín vol que les propostes concretes estiguin a punt com a molt tard a la primavera del 2012 per tal que es pugui acordar un pacte de govern. Molts dels 27 estats membre de la UE s'oposen a la modificació d'una carta que els va costar ratificar i temen difícils referèndums sobre futurs canvis. Merkel ha suggerit que la UE tingui dret a interferir en els pressupostos dels estats nacionals en casos extrems, on l'estabilitat de la zona euro està en risc. Tot i això, Berlín encara no ha arribat a aquest extrem en les seves propostes i demana que s'incloguin en el tractat sancions per als que violen les regles del dèficit. Això implicaria el dret a portar els estats davant del Tribunal Europeu perquè els seus pressupostos siguin declarats nuls, sense interferir més en els detalls. Segons les propostes de Berlín, la Comissió de la UE també jugaria un paper més important a l'hora de supervisar els pressupostos. En aquest context totalitari del Capital en forma de societat del caos hi ha una setmana de mobilitzacions socials a l’entorn del 20-N.

La nostra elecció és l’acció. De moment, la violència policial, per ordre de l’alcalde de la ciutat, provoca un munt de ferits en l’acampada de Terrassa. La violència és el fonament de la pròpia existència de l’Estat. Ahir dilluns, noves acampades i ocupacions de facultats universitàries; avui dimarts, nous actes obrers abstencionistes i noves ocupacions; dimecres, ocupacions d’assemblees de barri de les seves places, noves ocupacions de facultats i també d’instituts d’ensenyament mitjà; dijous, vaga general universitària i diverses manifestacions, com ara a les 18:00h a la plaça Universitat de Barcelona, al migdia al rectorat de la Universitat de Girona (plaça Sant Domènech) a les 12h, i altres iniciatives, com ara la vetlla, des de les 22:00h fins a la matinada del divendres, en defensa de la sanitat pública a la plaça Sant Jaume de Barcelona; divendres, vaga general a la Sanitat i concentració a les 12:00h a la plaça Universitat de Barcelona al mateix temps concentració a les 19:00h en l’acampada de la plaça de Catalunya; dissabte, diada de reflexió col·lectiva a les places inclosa la plaça Catalunya de Girona.