dimecres, 3 d’agost de 2011

L'ERO a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es presentarà dilluns

L'ERO temporal podria afectar a 800 treballadors, més de la meitat de la plantilla.
Gerro d'aigua freda per als treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. A última hora del matí la direcció ha fet arribar una carta al comitè d'empresa per citar els quatre sindicats que tenen representació a la Corporació a una reunió dilluns a les 9 del matí a Calella. "Ens diuen que ja presenten la sol·licitud d'ERO al Departament i ens citen per començar el període de consultes", ha afirmat el delegat del comitè, Juan José Contreras.. Els sindicats creuen que l'ERO temporal podria afectar a 800 treballadors, més de la meitat de la plantilla, i això implicarà una rebaixa en la qualitat assistencial i la supressió de serveis, com ja ha passat amb obstetrícia.
Cap a dos quarts de tres de la tarda el comitè d'empresa ha rebut la comunicació on la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva els cita a una reunió dilluns. Segons ha detallat Contreras, la reunió és l'inici del període de quinze dies de consulta després que la direcció presenti la sol·licitud d'ERO al Departament d'Empresa i Ocupació.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que engloba els hospitals de Calella i Blanes, justifica la tramitació de l'ERO per eixugar un dèficit de 7,5 MEUR. Tot i que han manifestat que no hi ha intenció de presentar cap expedient d'extinció per al 2011, els sindicats calculen que deixen la porta oberta a fer-ho l'any següent i que, igualment, aquest ERO implicarà que uns 800 treballadors deixin de treballar durant un període de temps. Una vuitantena d'empleats deixarien de treballar gairebé un any mentre que la resta patirien reduccions de la jornada laboral de fins a un 30%.

El comitè d'empresa lamenta que "l'amenaça s'hagi complert" i que no hagin pogut trobar alguna altra via negociada per solucionar els problemes econòmics i que no impliqués enviar cap treballador a l'atur. Per això, asseguren que continuaran amb les mobilitzacions i han començat un seguit d'assemblees informatives per trobar suport entre els veïns. La intenció és aconseguir que la manifestació per al dia 13 sigui multitudinària.

Notícies relacionades: