dimecres, 3 d’agost del 2011

Els jubilats també s'oposen al tancament d'urgències

El director territorial de Salut, Josep Trias, diu que estudiarà alternatives per poder “equilibrar el territori” i minimitzar les dificultats d'accés d'alguns municipis de la Selva interior

email protegEls jubilats entrant al registre la carta de queixa contra el tancament de les urgències.
Foto: NURI FORNS.

El delegat de Salut a les comarques gironines, Josep Trias, va dir ahir que està estudiant “alternatives per equilibrar el territori”, en el transcurs d'una reunió que va mantenir amb representants de casals d'avis de diversos municipis de la Selva.

Els avis van entregar una carta al delegat, el qual els va explicar que la reforma en matèria de sanitat tirarà endavant, que és “realista i continuista” perquè ja va començar el 2005, però que hi ha “alguns temes” sobre els quals encara vol reflexionar. Quan hagi pres una decisió ho farà saber als alcaldes dels municipis afectats. Trias va afirmar que s'aposta per aprofitar i “potenciar” alguns serveis no gaire utilitzats com ara el servei a domicili i el pla de triatge del SEM.

El factor temps

Els representants dels casals van mostrar-se preocupats perquè consideren que algunes poblacions com ara Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, tenen l'accés més complicat a Santa Coloma de Farners, i van posar com a exemple el d'un veí d'Arbúcies: va tenir un atac de cor i l'ambulància va trigar 35 minuts a arribar al lloc on es trobava.

“Sóc conscient de la sensació de pèrdua que puguin tenir”, els va respondre Trias. Hi va afegir, però, que les urgències “no es perden”. “El que farem és potenciar el servei a domicili”, va sostenir. “De dilluns a diumenge hi haurà servei permanent i la gent podrà administrar la presència de metges al CAP”, va dir el delegat de Salut.

A la pregunta d'un avi sobre la procedència del metge, si serà de Santa Coloma de Farners, Trias va respondre que està estudiant diverses opcions: “En aquests moments no els puc prometre res perquè estic estudiant alternatives per equilibrar una mica més el territori”.

Moció a Camprodon

El ple de l'Ajuntament de Camprodon va aprovar divendres, per unanimitat, una moció en què s'expressa el malestar de la corporació pel projecte del departament de tancar de nits el CAP de la Vall de Camprodon. Es preveu que la resta de consistoris de la mancomunitat de la Vall de Camprodon aprovin el mateix text els pròxims dies.

Malestar pel CAP de Besalú

Els municipis integrats a l'àrea bàsica de salut (ABS) de Besalú han manifestat la seva preocupació pel tancament del CAP durant les nits, una mesura que es va començar a aplicar precisament la nit passada. La major part dels ajuntaments han organitzat sessions informatives per posar al dia els veïns. La setmana passada se'n va fer una a Besalú, amb una gran assistència de públic, i ahir en va tenir lloc una altra a Argelaguer.

El Punt 02/08/11 girona / CAMPRODON - N. Forns / R. Estéban