dimecres, 3 d’agost del 2011

Concentració en defensa de la Renda Mínima d'Inserció divendres 05 d’agost a les 13:00 hores davant la seu de La Generalitat a Girona

Som un grup de treballadores dels serveis socials d’atenció primària de les comarques gironines. Haureu rebut la notícia, ja sigui pels mitjans de comunicació o per d’altres vies, que el Govern de la Generalitat ha introduït canvis substancials a la Renda Mínima d’Inserció (RMI) tant en el seu contingut com a la forma d’aplicació actual.

L’autèntica realitat, mal expressada als mitjans de comunicació, és que s’està retallant un programa destinat a les persones més desfavorides de la nostra societat. Sinó, com s’explica que a dia d’avui encara hi hagi gent sense haver cobrat la prestació? És que potser les persones en situació de risc d’exclusió social no tenen dret, perquè històricament no tenen veu, a rebre puntualment a finals de cada mes (com s’havia fet fins ara) els diners per a poder pagar les seves factures? Perquè des de la Generalitat es prenen mesures com aquestes sense avisar a professionals ni beneficiaris de la RMI?

A més, aprofitant “l’avinentesa” i com que els canvis mai venen sols, s’ha modificat també la llei d’accés a la prestació. Essent aquesta cada cop més restrictiva amb mesures com el fet que les possibles noves beneficiàries hauran de passar 6 mesos sense cap ingrés abans no puguin optar a la RMI... Increïble, oi? Potser no saben els nostres governants que per a les persones normals estar 6 mesos sense cap ingrés significa caure en la ruïna i la marginalitat social?

Per tot el que s’acaba d’explicar us demanem que ens acompanyeu, juntament també amb usuaris de la RMI afectats, a la concentració que realitzarem el proper divendres 05 d’agost a les 13:00 hores davant la seu de La Generalitat a Girona. Perquè retallar en polítiques socials ens afecta a totes i no només a unes quantes. Perquè “Menys RMI=Més Fractura Social”.