dimecres, 18 de maig del 2011

El 22 de Maig: abstenció activa. El 23, al carrer d’una vegada per totes! I fins llavors a prendre les places.

Comunicat de la Xarxa Llibertària Ajut Mutu

Abstencionistes i desobedients

El proper 22 de maig són eleccions municipals, i en alguns llocs, també es trien els parlaments i governs de les comunitats autònomes corresponents. Com anarquistes sempre hem estat en contra del Parlamentarisme. Estem en contra perquè ens sembla insuficient, ens sembla trampós i que representa els interessos de les classes dominants. Per nosaltres la Democràcia és una altra cosa. No volem que ningú decideixi per nosaltres, volem prendre les decisions que ens afecten nosaltres mateixes, sense intermediaris, sense esperar al "moment adequat ". Prenem les decisions aquí i ara.

No confiem que cap polític, per molt bones intencions que tingui, gestioni el nostre impostos i els nostres vots d’una forma adequada. I quina és la forma correcta de governar? Bombardejar països perquè ho digui Estats Units o l’OTAN? Retallar despeses socials perquè ho diu la Unió Europea i el FMI? Donar-li l’esquena al Sàhara perquè l’ONU no fa res? No creiem que cap govern resolgui aquestes coses, i moltes altres, perquè aquestes només les pot resoldre un poble organitzat i conscienciat, que no deixi que els seus assumptes els resolguin els polítics. Un poble que prengui la seva vida a les seves pròpies mans i no es deixi manipular per ningú. Que li doni l’esquena a l’Estat com a sistema d’organització social.

Per això mateix, ja que ningú ens arreglarà res, no votarem. Però no votarem perquè tenim una alternativa: la societat llibertària. I aquesta passa perquè siguem responsables de les nostres accions. Passa perquè ens organitzem, perquè passem a l’acció. Com diu la cançó: "els nostres somnis no caben a les seves urnes".

Aquests dies hi ha nombrosos actes, concentracions, enganxades, jornades … de col·lectius i organitzacions llibertàries d’arreu de l’estat cridant a l’abstenció, a l’acció directa i a recuperar la capacitat que totes i tots tenim de governar el nostre present per canviar el nostre futur. Els anarquistes, en el moment en què som capaços de autoorganitzar, autogestionar i actuar sense intermediaris, ens estem abstenint cada dia de l’any, no només quan el poder crida a les urnes.

Els moviments ciutadans que han sortit al carrer aquests dies, malgrat la seva pluralitat, sembla que tenen com a objectiu principal reforçar la democràcia parlamentària. No creiem que d’aquest sistema actual es pugui rescatar res. No és desitjable que la classe política sobrevisqui, sigui d’esquerres o de dretes. No volem que els polítics canviïn, volem que es vagin, que es vagin tots.

Encara amb això, saludem totes aquestes iniciatives que s’estan donant en diferents ciutats de caràcter assembleari i horitzontal, en diversos casos recolzades pel moviment llibertari local, denunciant l’actual situació soci-econòmica. Esperem que s’aprofundeixi en el debat, per portar més lluny aquest moviment incipient però que podria tenir alguna possibilitat de conscienciar a una part de la societat, cosa que mai s’ha de menysprear.

En aquest sentit, exigim la llibertat sense càrrecs dels detinguts el 15 M a Madrid. Rebutgem la violència de l’Estat en totes les seves formes. I animem a la població a resistir i a no deixar-se guanyar per la por. Això és l’únic que els manté en el poder. És la por el que els fa forts. El dia que la perdem, estaran perduts.

El 22 de Maig: abstenció activa. El 23, al carrer d’una vegada per totes! I fins llavors a prendre les places. A per ells!

Xarxa Llibertària Ajut Mutu

www.red-libertaria.net/