dimecres, 18 de maig del 2011

L’abstenció com a expressió de la nostra indignació. Comunicat del Sindicat d'AD de la CGT de Girona


L’abstenció com a expressió de la nostra indignació

Sembla ser que l’abstenció serà la gran vencedora d’aquests comicis. I la indignant situació política, econòmica i social contribuirà i molt a aquest resultat. La joventut i tots els sectors més afectats per una crisi les arrels de la qual s’han de buscar en la cobdícia d’uns pocs privilegiats poden passar de la desil·lusió a la rebel·lió. I no és per menys: els partits i els sindicats institucionals estan desacreditats per la seva corrupció, incompetència i manca de coratge davant els abusos de la banca i la patronal. Ja hem assistit als primers brots de revolta de ciutadans que ja no es conformen amb promeses electorals i estan decidits en prendre les regnes de les seves vides, exigint una democràcia real i efectiva, al servei de tots.

Aquesta postura no és gens desconeguda per la CGT, sindicat assembleari i independent que promou l’acció directa dels treballadors davant els interessos dels mercats.

Concretament, la CGT crida a la ciutadania a desertar de les urnes per fomentar una massiva abstenció de tots els afectats pel saqueig desvergonyit dels béns públics i de les seves conseqüents retallades socials. En aquest sentit, volem també manifestar la nostra simpatia amb les manifestacións del diumenge 15 de maig a Figueres, Barcelona i a una cinquantena de ciutats de tot l'estat així com amb les acampades que es van iniciar a la Puerta del Sol de Madrid, ocupacions que ja s'han extès a Barcelona, València i a una vintena de ciutats més.

Animem a la població de les comarques gironines a trencar el silenci i el dijous 19 de maig a les 20 h. omplir la Plaça del Ví de Girona de descontentes i descontents, a extendre les protestes per les capitals de comarca i poblacions grans més enllà del dia 22 de maig, i a convertir les places més cèntriques en àgores permanents on entre totes les veines i veins, al marge de les institudions de la classe política que no ens representa, podem decidir mitjançant la democràcia directa (o "democràcia real") com subvertir que la indignació del poble s'organitzi i es transformi en conquestes concretes, en l'autogestió generalitzada d'una nova era, la de la Justícia Social.

No anirem a votar el 22 M, però no ens quedarem passius. La lluita no ha fet més que començar al carrer, a les empreses, als hospitals i a les escoles... L’emancipació dels treballadors serà obra dels mateixos treballadors o no serà. No necessitem mediacions interessades.

De la indignació a la revolta només hi ha un pas. I l’estem donant.

Sindicat d'Activitats Diverses CGT- Girona