dijous, 3 de setembre del 2015

Les urnes no ens faran lliures. Comunicat de la CGT de Catalunya per l’11 de Setembre de 2015

LES URNES NO ENS FARAN LLIURES 

Comunicat de la CGT de Catalunya per l’11 de Setembre de 2015


 S’acosta un nou Onze de Setembre. Com cada any, des de la CGT de Catalunya seguim reiterant el nostre compromís amb la plena llibertat dels pobles. La del poble català i la de la resta dels pobles del món. Com cada any la CGT de Catalunya ens refermarem en la nostra convicció de què la llibertat d’un poble, de tots els pobles, només s’aconsegueix si les persones que el conformen són lliures. Lliures de qualsevol forma d’opressió i explotació. La llibertat individual i col·lectiva passa per cercar formes d’autogestió de la realitat: de la producció i del conjunt de l’economia, de les relacions socials, de les formes de participació política, de la presa de decisions, de la cultura, de l’oci, etc.

Parlar de la plena llibertat del poble català implica parlar de trencar les diferents formes d’explotació i opressió que patim. Com a organització anarcosindicalista ho hem dit i ho seguim dient, el poble català mereixem exercir lliurement el nostre dret a l’autodeterminació. Autodeterminació que entenem com la capacitat per decidir lliurement el nostre futur, amb independència de qualsevol estructura estatal imposada per la força, tan interna com externa. Llibertat de cada poble per a decidir per sí mateix i sense altres pressupostos que els de la nostra pròpia voluntat i sense altres condicionaments ni imposicions.

Enguany l’Onze de Setembre viurem l’inici d’un nou procés electoral, que portarà a l’elecció del nou parlament autonòmic de Catalunya. Ja fa mesos que sentim a dir que aquestes eleccions han de ser la porta a la llibertat d’aquella part del nostre poble que vivim en el territori que l’ordenament jurídic i administratiu avui vigent defineix com la ’comunitat autònoma de Catalunya’. Un a un ens animaran a participar en un nou procés electoral on, sota noves o velles caretes, s’hi presentarà una bona part de la classe política que ens porta governant des de fa dècades, la qual ha tolerat la corrupció sistèmica durant tot aquest temps. Els mateixos que han incentivat repagaments de serveis públics, les externalitzacions i han privatitzat la sanitat, els transports, els serveis socials, l’energia i l’educació. Els mateixos i mateixes que han aprovat reformes laborals i mesures de control de la despesa pública imposades per la UE, que han promogut requalificacions urbanístiques, normatives restrictives sobre l’espai públic, nous codis penals i polítiques migratòries vulneradores de drets, tot prioritzant el pagament del deute il·legítim per sobre dels serveis públics.

Més enllà de si seguim confiant en unes o altres opcions electorals, des de la CGT de Catalunya volem deixar ben clar que la revolució social que volem i promovem no la farem a través de les urnes. Que l’emancipació individual i col·lectiva, com a persones i com a poble, passa per la nostra capacitat d’associació, de conformar subjectes col·lectius i d’emprendre l’acció directa davant del capital i els seus representants. Als carrers i als centres de treball, practicant el suport mutu. A curt i a llarg termini. Subvertint les actuals relacions de poder i d’opressió, i atrevint-nos a construir el nou món que portem als nostres cors. Tal i com diuen els nostres acords, pels territoris que formen part de la comunitat cultural que és la nació catalana, i pel conjunt del planeta. I tant aquest Onze de Setembre com la resta de dies de l’any no deixarem que l’electoralisme ens distregui un sol instant d’aquest objectiu.

Barcelona, a 2 de setembre del 2015 

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya