dimecres, 20 de maig del 2015

Jann-Marc Rouillan torna a Girona

El proper dia 26 de maig a les 20h. presentarà a Kan Kolmo la tercera part de les seves memòries "De Memoria III".









El tercer volum escrit pel company Jann-Marc Rouillan de la trilogia "De Memoria", editada a Barcelona per VIRUS, en la seva traducció castellana de l'original en francès, es titula 'De memoria (III). La breve etapa de los GARI: Toulouse 1974'.


Rouillan, a partir del que havia estat els anys 1970-1973 la infraestructura de solidaritat de que seria el MIL, ja que abans de qualsevol activitat subversiva cal un aparell de seguretat, després de les detencions de setembre de 1973 des de Tolosa del Llenguadoc es va intentar "reconstruir l'acció armada", restablir la col·laboració amb grups autònoms de Barcelona i atacar frontalment --a nivell solidari amb les persones empresonades-- interessos internacionals espanyols a Europa. Després de diverses sigles i accions, surt una coordinadora d'acció: Grups d'Acció Revolucionària Internacional (GARI), que al cap de poques setmanes de l'assassinat a la Model de Barcelona del company Salvador Puig Antich reclama l'alliberament de presos polítics mitjançant la retenció durant uns dies del director de la sucursal del Banc de Bilbao a París, Ángel Baltasar Suárez. Aquesta acció a París es va fer el 3 de maig de 1974 amb un impacte polític considerable i un ressò mediàtic internacional. La darrera acció dels GARI, quan gran part dels seus membres estaven empresonats, es va signar la seva darrera acció: el 16 de gener de 1975 van atacar l'edifici del Palau de Justícia de París.


Aquesta xerrada es la primera xerrada d'una gira organitzada per col·lectius i organitzacions com Virus (la editorial del llibre), Logofobia, Marxa d'Homenatge als Maquis o Bllibertari, que tambè li portarà per diversos punts de Catalunya com Barcelona, Berga o la Marxa d'Homenatge als Maquis,  al País Valenciá on es faran presentacións a Castelló de La Plana i Valencia, i acabarà el dia 12 de juny a Murcia.