dijous, 2 de gener del 2014

Assac denuncia l'acomiadament d'una companya a Creu Rotja de Banyoles

Foto d'archiu de Joaquim Homs /ACN
Amb el present comunicat volem denunciar:

·         La nostra companya Sílvia Simoes, una de les educadores que va destapar el cas dels presumptes abusos sexuals comesos pel Sr. Joaquim Homs -Expresident i extroserer de la Creu Roja Banyoles- ha estat laboralment represaliada i no podrà continuar al seu lloc de treball després de nou anys desenvolupant-lo.


·         Que l’alcalde de Banyoles, Sr. Miquel Noguer, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Sr. Jordi Xargay, són els principals responsables d’aquesta represàlia que ha patit la Sílvia.  Que els mencionats càrrecs polítics han tirat d’un mecanisme legal per  desprendre’s de la Sílvia i de l’entitat –Sotrac- per la qual ella treballava al servei socioeducatiu “El boli blau” del barri de la Farga de Banyoles.

·         Que el motiu de la represàlia laboral és degut al treball fet per la Sílvia en favor dels menors presumptament abusats pel Sr. Homs i tot el què s’ha anat destapant en la investigació. Que durant la instrucció del cas per part dels Mossos va sortir a la llum que l’alcalde de Banyoles era coneixedor dels fets que es van denunciar i que va intentar tapar-ho. Que durant la investigació també s’han destapat irregularitats en la concessió de subvencions anuals per part de l’Ajuntament de Banyoles a l’entitat Creu Roja. Que durant la investigació dels Mossos, en l’atestat ja apuntaven textualment que “existia una complicitat entre Ajuntament, Creu Roja i Benestar Social per tal de no prendre cap determinació al respecte”. Per tant, la represàlia a la Sílvia reforça la tesi de complicitat entre l’alcalde de Banyoles i el Sr. Homs.

·        Que fins al dia d’avui la Sílvia ha demostrat una capacitat professional excel·lent i un treball inqüestionable des del punt de vista tècnic. Per tant, no hi pot haver justificació professional a l’hora de prescindir-ne.  

·          Que des de diversos àmbits, entitats i persones a títol individual s’està creant un moviment ciutadà per denunciar aquests fets i prendre les mesures pertinents. Que hi ha convocada una reunió, oberta a tothom, el dijous dia 09 de gener a les 20:00 hores al Centre Cívic de Banyoles ubicat al barri de La Farga

Per tot això demanem:

·                   La immediata reincorporació de la Sílvia al seu lloc de treball.

·          Que l’alcalde i el president del Consell Comarcal apareguin públicament per donar explicacions al respecte i restituir el dany causat.

Girona, a 29 de desembre del 2013.