divendres, 25 d’octubre del 2013

Wert aconsegueix que la comunitat educativa surti al carrer



Ahir era un dia de vaga a la comunitat educativa. Un dia vaga convocada contra la llei Wert (Lomque) per entre altres, els sindicats de base revolucionaris com CGT.



Les xifres

Les xifres marquen l'èxit d'aquesta convocatòria, ja que moltes Ampa's i la pròpia assemblea de la Marea Groga li van donar suport a aquest dia i la xifra d'assistents a la manifestació era d'unes 7.000 o 8.000 persones, entre professorat, alumnat i gent que va es va solidaritzat amb la vaga.

Segon marquen les dades mes d'un 40% del professorat de primària ha fet vaga a les terres de Girona.

La jornada

La jornada començava a les 8 del matí amb la convocatòria de piquets que d'entre altres llocs van sortir de la plaça Pompeu Fabra (Generalitat) i es van dirigir als diferents instituts i escoles de la ciutat.


A les 11 del matí la comunitat universitària s'afegia a la jornada de vaga i s'anava d'aula en aula animant a que es deixe d'estudiar is es vagi a la manifestació. A aquesta mateixa hora a la plaça de la constitució començava una assemblea. Una mitja hora mes tard des del rectorat de la universitat sortia la marxa del alumnat de les facultats del barri vell cap a la plaça de la Constitució on a les 12 començava la manifestació que va recórrer les principals vies del centre de Girona i va acabar davant l'edifici de la Generalitat emplenant com es veu a les fotos de baix bona part de  la plaça Pompeu i Fabra.

Per a la tarda quedava la projecció del documental "Universitat SA" a la Casa de la Cultura.

Davant d'aquest èxit de la jornada de vaga al mon educatiu  hi haurem de veure com respon en Wert.

Us deixem unes fotos que demostren l'èxit de la manifestació de Girona.

Una imatge val mes que mil paraules!!