dilluns, 17 de juny del 2013

El jutge manté els càrrecs al jove olotí acusat de desordres durant el 29-M.


Hi ha quatre encausats més pels fets que van passar durant la vaga general. 
L'acusació l'exerceixen la fiscalia, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat .
Hi va haver una concentració solidària demanant la llibertat dels cinc encausats que han sigut  jutjats a la Ciutat de la Justícia de Barcelona


 TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2013 Olot (La Garrotxa).- El titular del jutjat penal número 5 de la Ciutat de la Justícia de Barcelona manté els càrrecs contra el jove garrotxí Genís Martín, dos joves més de la formació independentista Arran i dos veïns de les Corts de Barcelona en el judici que s’ha celebrat aquest divendres. Se'ls imputen càrrecs per desordre públic, danys i posar en risc el trànsit per uns fets que es van produir durant la vaga general del 29 de març del 2012 dels quals ells es declaren innocents. I s'enfronten a penes entre cinc i set anys de presó i a pagar 5.000 euros de multa.  

El 29-M un piquet va tallar el trànsit al carrer Entesa de Barcelona i els Mossos d’Esquadra va detenir les cinc persones aquest divendres ha estat jutjades, solament fonamentant les acusacions policials en identificacions contradictòries.  

El judici ha quedar vist per a sentència.  

A fora del jutjat, més de dues-centes persones han manifesta el seu suport solidari als encausats, amb pancartes reivindicatives. 

Els processats han comptat amb el suport de dels diputats de la CUP-EA, diverses entitats i també els castellers de Sants. 

El jove garrotxí Genís Martín va rebre des del primer moment el suport d'Avalot de les comarques gironines, Arran, la CUP de la Garrotxa, la CNT-AIT d’Olot  i el col·lectiu Greda. Aquestes formacions i amics, familiars i membres del teixit associatiu de la Garrotxa van constituir una plataforma de suport polític i sindical, amb el lema ‘Genís absolució’. La plataforma sosté en tot moment que els ara jutjats són innocents.