dimecres, 29 de maig del 2013

COMUNICAT RESOLUCIÓ DEL RECURS ACCIÓ ENCADENADA EN SOLIDARITAT AMB LA NÚRIA PORTULAS


Brutalitat policial durant l'encadenada
contra les solidaries i solidaris amb
els encadenats
Desprès de mig any d’espera ha sortit la sentencia definitiva. El 30 de novembre del 2012 dos companys de la campanya de suport a la Núria van ser sentenciats a dos delictes d’atemptat a l’autoritat i faltes per lesions. Això els suposava una pena de presó d’1 any i 4 mesos i varis mils d’euros de multa. Tot plegat es remunta a una acció de solidaritat dels dos companys per exigir l’absolució de la Núria, on es van encadenar a la subdelegació del Govern Espanyol l’any 2010.



Aquesta acció es va dur a terme sota una constant provocació i violència per part dels Mossos d’Esquadra on varis manifestants i els propis activistes van ser agredits. Des de l'assamblea de suport a la Núria vam recursar la sentència en considerar-la del tot esbiaixada.

En la resolució del recurs s'ha absolt a un dels companys i s'ha mantingut la condemna d'un 1 any i 4 mesos per atemptat a l'autoritat a l'altre company. Aquesta resolució segueix donant veracitat, per part de l'Audiència provincial, a les declaracions dels Mossos tot i que aquestes van ser contradictòries al llarg de tot el judici. En cap moment s'ha tingut en compte ni els testimonis ni les proves presentades per la defensa, així com tampoc els vídeos presentats per la policia, on es pot veure tot el desenvolupament de l'acció.

Per tot això seguirem denunciant les agressions, les tortures, les persecucions i els abusos politico-judicials que des del braç armat de l’Estat s'apliquen de manera sistemàtica contra aquells que els molesten.

Nómés tenim una opció: fer front a les imposicions del poder i a qui les defensa, i no siguir assegudes a la butaca essent espectadores de la situació.

La repressió no ens farà abaixar el cap. Cap condemna ens farà creure.

Seguirem lluitant!


Assamblea de suport a la Núria