dimecres, 29 de maig del 2013

CGT-LKN Convoca Vaga General a Euskadi per al proper 30 de maig



Després d’un període de debat i presa de decisió, la Confederació General del Treball d’Euskadi ha decidit convocar Vaga General el proper 30 de maig com a resposta a les ineficaces mesures adoptades per les diferents administracions, central i autonòmiques, que només persegueixen la desaparició real de tots els drets socials i l’empobriment generalitzat de la població. Així mateix advoca per mesures reals de repartiment de treball i riquesa, que no solament salaris.

Critica, al mateix temps, que en tot el procés d’elaboració d’aquest dia de Vaga General, no s’hagi fet tot el possible per aconseguir una convocatòria més àmplia tant entre organitzacions sindicals i moviments socials, amb el que es devalua el poder transformador de aquesta mesura.

Manuel Velasco Valladares, Secretari General CGT-LKN

30M VAGA GENERAL - M30 GREBA ORROKORRA

Afrontem una nova convocatòria de Vaga General, en l’àmbit de Hego-Euskal Herria. Un cop més, marcada per la divisió per part dels grans blocs sindicals, que continuen lliurant la seva pugna, dins d’un escenari d’autèntic fracàs social. qui no volem participar d’aquesta dinàmica, hem anat definint la nostra posició, convocatòria, després de convocatòria , situant-nos sempre a favor de la mobilització, al marge de qui convoqui i dels seus interessos, tractant d’extreure de cada Vaga seu potencial de participació i de tensió social, en la defensa col·lectiva dels nostres drets laborals i socials. No parlem només de CGT, són diversos els sindicats que han anat actuant: ESK, CNT i Solidari. També el Bizipikete, el Pikete Social (impulsat pels Martes al Sol) i molts altres col·lectius socials que impulsen les nodrides manifestacions "de la tarda", estan mantenint la seva participació en la Vagues fent èmfasi en aspectes que van més enllà del laboral però que són determinants en com vivim. Possiblement sigui en aquests espais en els quals es defensin en major mesura els interessos dels sectors socials més precaritzats, una cosa prioritària.

Per això, des de CGT-Nafarroa seguim fent la nostra aposta per la participació i la mobilització. El 30M serà un dia de lluita i de carrer en el qual t’animem a participar de les diferents convocatòries (anunciades en contraportada) i per descomptat del míting i manifestació de les 11h a la Plaza del Vínculo de Pamplona, on confluirem amb diversos sindicats i col·lectius més propers, per acudir a les 12h a la Plaza del Castillo, a la mani unitària.

A més participarem a :

* 8.00 hores: bicifestació des Antoniutti. Convoca BIZIPIKETE

* 9.00 hores: PIKETE SOCIAL des de Carlos III. Convoca dimarts al Sol

* 18:00 hores: MANI DELS MOVIMENTS SOCIALS des Antoniutti

CGT NAFARROA



SÍ PODEM, SI VOLEM, SI SUMEM, SI DESOBEÏM: 30M VAGA GENERAL

Estem sofrint una sèrie de polítiques econòmiques i legislatives que fan de la situació actual una realitat insostenible i insuportable. Més de mig milió de persones han estat desnonades, mentre hi ha 3,5 milions de pisos buits, a Bilbao més de 17.000. Ni gent sense casa, ni casa sense gent! Expropiació d’ús i ocupació JA!

La Diputació regala 5,2 milions € al Club Uxue de bàsquet, mentre té un deute de més de 1.000 milions; es paralitzen les obres de la línia 3 del metro perquè existeix un desviament pressupostari de 100 milions i no es donen explicacions. L’ajuntament regala 20 milions a Iberdrola per la requalificació del seu edifici. Mentre, ens anuncien el copagament, limiten les ajudes, material escolar i sanitari, etc. Renda de garantia d’ingressos per a totes les persones!

A Euskadi l’atur està augmentant, arribant a prop 180.000 persones i s’incrementarà en 2 hores la jornada laboral en l’administració Basca i les empreses públiques, el que suposarà una retallada de 9.000 llocs de treball no fixos en la mateixa. Treballar menys per a treballar tots/as!

Amb l’aplicació de la reforma laboral, els empresaris han aprofitat per a canviar treball fix per precari i actualment més de 300.000 persones es poden quedar sense conveni si no aconsegueixen renovar-lo abans del 7 de Juliol. Derogació de les Reformes Laborals!

Ens diuen que no tenen diners per a polítiques actives d’ocupació i per a ajudar a la petita empresa, mentre es neguen a realitzar una reforma fiscal progressista, el control del frau i la fugida de capitals als paradisos fiscals. Perquè no falten diners, el que sobren són lladres! Més equitat, NO a la impunitat!

En matèria legislativa, no contents amb la reforma laboral, amenacen amb el contracte únic, reforma de les pensions, llei de l’avortament, la reforma educativa, nova llei de vaga, noves lleis repressives, etc. Desobediència a les lleis injustes!

Som conscients que aquesta convocatòria de Vaga General de la majoria sindical basca, no s’ha efectuat en les millors condicions per a afavorir la unitat en la resposta, com garantia de la major eficàcia possible. En qualsevol cas, CGT entén que NOMÉS SERVEIX SUMAR en aquesta confrontació que ha de ser sostinguda, contra les agressions del capital i els seus governs gestors, per a avançar en el respecte als nostres drets laborals i socials com ciutadans.

CGT-LKN Bizkaia

Més informació:

CGT EUSKADI

CGT NAFARROA