divendres, 22 de març del 2013

Impunitat per a la violència "desproporcionada i gratuïta" a la UdG



El jutge absol el sostsinspector 3772 i diu que els responsables són els antiavalots que no es poden identificar.


Un cop més, i ja hem perdut el compte de les vegades que s'ha repetit, una actuació dels Mossos d'Esquadra amb el resultat de diverses ferides queda impune. I és que les ferides si les pateixen les manifestants no són condemnables sota la cínica justificació d'utilitzar "la força imprescindible". Quantes càrregues i ferides caldrà fins que la mal anomenada "justícia" d'aquest país tingui la dignitat de condemnar l'actuació de la policia alhora de reprimir les protestes socials?



En aquest cas la sentència ha hagut de reconèixer que la policia va practicar dins la universitat violència "desproporcionada i gratuïta", però aleshores arriba l'argument de recanvi: els antiavalots no anaven identificats. La impunitat policial és total: quan és impossible amagar la brutalitat policial, aleshores no es pot condemnar el responsable de l'operatiu -el sotsinspector 3772, que és també qui va ordenar els trets que van buidar un ull a Esther Quintana durant la vaga general- perquè la responsabilitat és dels agents i els agents no es poden condemnar perquè no estan identificats. És per riure per no plorar... Té clar aquest jutge que els antiavalots estan obligats per llei a portar la identificació visible? Ens volen fer creure que el cos dels Mossos d'Esquadra és incapaç d'identificar els seus propis agents?

És curiós com els Mossos d'Esquadra són incapaços -i continuaran essent-ho amb codis a l'esquena- d'identificar els seus propis agents en nòmina però no dubten a demanar les dades d'estudiants i treballadores als sanitaris que els van atendre de les ferides o a utilitzar els seus fitxers polítics secrets i il·legals per castigar els i les activistes dels moviments socials. I curiosament un cop més sí que hi van haver detinguts entre els i les manifestants, sí que van ser identificats i el seu judici sí que continua endavant... Tot plegat una farsa per tapar la repressió dels i les estudiants i treballadores que es manifestaven per defensar una universitat pública i de qualitat davant d'Artur Mas el retallador.


Presentarem recurs contra aquesta sentència i no ens cansarem de denunciar la brutalitat policial i les vergonyes d'aquest sistema que els premia amb la impunitat.

Ni retallades ni repressió.
Prou impunitat policial.
Absolució estudiants i treballadores imputades.