dissabte, 9 de març del 2013

Enfrontament entre membres de la PAH i els Mossos al intentar ocupar un banc a Girona



L'intent d'ocupació d'una sucursal del Banesto a Girona ha acabat amb enfrontaments entre membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona i els Mossos d'Esquadra. Aquest migdia una vintena de membres de la PAH s'han concentrat a les portes de l'entitat bancària amb la intenció d'aprofitar la sortida dels treballadors per entrar a l'oficina i ocupar-la com a mostra de suport amb la PAH de Vic, que també ha ocupat una sucursal.


Poc després de les 3 de la tarda, a l'hora de tancar l'oficina, agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra han arraconat els manifestants per obrir un passadís perquè els treballadors sortissin. Membres de la PAH s'hi ha resistit i hi ha hagut moments de tensió.

Una vintena de membres de la PAH de Girona s'ha concentrat aquest divendres al migdia davant la sucursal de Banesto que hi ha a l'avinguda Jaume I. La intenció era ocupar l'entitat per donar suport als membres de la PAH d'Osona i del Garraf que han passat la nit a una oficina de Vic. Com que no han pogut accedir dins l'oficina perquè els han tancat la porta, la PAH ha decidit esperar que sortissin els treballadors i aprofitar llavors per entrar a l'entitat.

Passades les 3 del migdia ha arribat una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra. Els agents han arraconat els membres de la PAH per obrir un passadís des de la porta. Alguns manifestants han optat per resistir-se i, llavors, hi ha hagut moments de tensió amb empentes, crits i insults. Alguns membres de la PAH han acabat a terra i els Mossos els han hagut d'agafar per mans i cames per apartar-los de l'entrada del banc.

Llavors, tots els treballadors que hi havia dins l'entitat han sortit i han tancat la porta sense que la PAH pogués ocupar l'entitat. Els membres del PAH han increpat els agents i han cridat consignes com "no sou funcionaris, sou mercenaris".

El motiu de les protestes davant Banesto és que és una entitat bancària que fa subhastes de pisos de persones desnonades via notari, sense haver-hi procediment judicial que permeti que el propietari es defensi.




Extret del diari Ara.