diumenge, 10 de març del 2013

CGT celebra una gran festa al carrer per a commemorar el Dia de la Dona Treballadora

 Aquest dissabte 9 de març CGT- Girona ho  ha celebrat amb  un dinar reivindicatiu.  Unes 50 persones s'han reunit a la plaça de la Assumpció del popular barri de Sant Nárcís per a recordar a les 142 dones que van ser cremades a Nova York al any 1.911 i també per a recordar  totes les dones que dia rere dia lluiten contra aquest sistema masclista.

La diada començava  cap a les 11 del mati quan els companys i companyes cuineres començaven  a elaborar el boníssim dinar:. un complet estofat vegà amb amanida, bon pa casolà i bon vi de la terra.



A mesura que arribava l'hora de dinar s'anaven arreplegant més gent i col·lectius, entre ells , la Plataforma  Antipatriarcal, Endavant, la distribuïdora  recentment creada Mugro Pelut....

Després del dinar va arribar el moment dels parlaments. Varen intervenir diverses companyes dels col·lectius esmentats a més de  la nostra Secretària de Gènere, Núria Bazaga i la companya Natalia Renzi del grup de Dones Llibertàries de Catalunya. Durant els parlaments es va homenatjar les predecessores de la lluita feminista actual, que van portar a terme un alliberament sense precedents durant els anys 70, es va  parlar de la situació actual de la dona en el món laboral, es van recitar poemes i les companyes del Mugró Pelut van presentar la seva distribuïdora.

Després dels parlaments es va obrin un debat força interessant sobre el feminisme actual.

Des d’ aquestes línies volem donar les gràcies a totes les persones que ha fent possible aquest dinar de lluita.

Us deixem algunes fotos del dinar.