dimecres, 27 de febrer del 2013

Dinar popular pel día de la dona treballadora

Durant la Transició, el moviment feminista català va iniciar un període de lluites que tenien com a eix central la construcció d'un model de societat on les dones, relegades per llei a la llar durant la dictadura de la Bèstia, creessin nous espais per al coneixement, l'autoconeixement i la llibertat, tot el que els havia estat negat durant més de 30 anys. De tots aquells projectes en sorgí una cultura que avui Dones Llibertàries de Catalunya de la CGT volem recollir com un precedent fonamental de la nostra història. Per a celebrar aquests més de 35 anys de lluita feminista,  us convidem a participar del dinar popular que el proper 9 de març tindrà lloc a la plaça de l'Assumpció a partir de les dues de la tarda i on rememorarem aquest moviment, portat a terme des de petits projectes pensats per a ser llocs de reunió i d'aprenentatge, lluny dels espais   als que havien estat relegades les dones.

Aquest dia es fa en homenatje a les 142 dones treballadores de la fàbrica de camises Triangle Shirtwaist de Nueva York que van morir creamadres al incendiarse la fabrica al any 1.909.  Sembla ser que van ser cremadres per demanar els seus drets com a treballadoras.

Per a recordar a aquestes 142 dones i a totes les dones lluitadores, ens trobarem per a dinar totes i tots una bona fideua.

el menú será de 5€

Per a saber quants apats hem de preparar necessitem que es confirme assistencia.

Per a confirmar l'assistència teniu que escriure a:
genere.cgtgirona@gmail.com