dimecres, 1 d’agost del 2012

“La repressió mai ens tallarà les ales”


El jutge  tornarà a enviar, el 2 d’agost (DEMÁ)  , Amadeu Casellas a la presó: 'Els molesto' L'ex-pres anarquista demana que s'ajorni l'ingrés i s'abonin les penes preventives.
  

Vilaweb 30/07/12   

L'Audència de Barcelona va notificar fa poc a l'ex-pres anarquista Amadeu Casellas que el proper 2 d'agost hauria de tornar a entrar a la presó per complir els tres anys a què el va condemnar per intentar introduir heroïna en un 'vis a vis' a la presó. Fa dos anys que Casellas va quedar en llibertat, després de vint-i-quatre anys empresonat, i insisteix que no vol tornar-hi. Ara intenta que els anys a la presó complint penes preventives computin en aquesta última condemna.  
 

Casellas va sortir de la presó l'any 2010, després de vint-i-quatre anys tancat per diverses causes, la majoria atracaments a bancs. Feia temps que denunciava que havia complert més anys dels que li tocaven i per això la defensa vol ara recollir la documentació que necessita per demanar que s'aboni a aquesta última condemna el temps que va passar complint penes preventives. I per això demana al tribunal que suspengui durant dos mesos l'ingrés a presó.  


'D'alguna manera els molesto -diu Casellas-. Encara que no hagi donat cap motiu per ser criminalitzat de nou, els molesta que parli de la indústria penitenciària i del sistema judicial espanyol'. Per l'ex-pres, 'els rics mai entren a la presó i els pobres mai no en surten'. 'Tenim el cas d'en Millet, el d'Unió Mallorquina, el Gürtel… la llista és inacabable'. Casellas ho ha dit avui en una compareixença al Col·legi de Periodistes, acompanyat de la seva advocada, Maite Hernàndez, i del diputat d'ERC al congrés Joan Tardà,  que va ser un dels signants del manifest que en demanava l'excarceració a l'aleshores consellera d'Interior, Montserrat Tura. 'Cada hora que passi és una vergonya, per a nosaltres i per al sistema', ha dit Tardà.  
Per la seva banda, l'advocada de Casellas s'explicava així: 'Demanem un termini de dos mesos per poder aconseguir tota la documentació, de manera que en el mateix moment en què l'Amadeu entri per la porta de la presó, jo pugui presentar l'expedient, i així accelerar tot el procediment. Tot i així, ni que sigui una hora, haurà d'entrar-hi'.