dilluns, 11 de juny del 2012

Solidaritat amb els i les estudiants imputades en els fets del 16 de desembre


Hola gent,
aquest texte és un texte explicatiu de com estan les coses a nivell jurídic arran dels fets del 16 de desembre del 2011 en motiu del 20è aniversari de la UdG en què el president Mas va ser convidat.


Doncs bé, arran de la violència dels mossos d’esquadra quan van entrar al claustre de la facultat de lletres van passar dues coses:
1. Càrrega policial que va acabar amb moltes persones ferides i amb contusions
2. Detencions de 3 persones i després es va ampliar fins a 12 persones

1. En relació a la càrrega policial un grup de gent va realitzar una demanda col·lectiva on es denunciava la brutalitat de l’acció de la policia. Aquesta denúncia va ser contra els comandaments policials i també contra la rectora i un vicerector ja que van ser ells els que van autoritzar l’entrada dels mossos a la facultat. Aquesta denúncia està interposada per 12 persones entre estudiants i treballadores de la UdG.
El Jutjat ha decidit tramitar finalment la denúncia interposada per la càrrega policial contra els seus responsables. El judici se celebrarà només contra els tres comandaments de Mossos perquè el Jutge ha descartat cap tipus de participació de la rectora i el vicerector atès que entén que no donen instruccions sobre com s'ha de fer la càrrega. El judici se celebrarà el proper 14 de juny a les 9:30 a l'edifici situat a l'Avinguda Ramon Folch de Girona (al costat de correus).

2. El dia dels fets es van detenir 3 persones que van ser posades en llibertat la mateixa tarda del 16/12/2011. El 19/12 els 3 van declarar davant del jutge. Els mossos els acusaven d’atemptat contra l’autoritat i desobediència. Un fet paral·lel a aquest és que un dels encausat denuncia per agressió els mossos que el van detenir i els va poder identificar en un procés de reconeixement, el jutge va admetre la denúncia.
Dies després els mossos van decidir ampliar la llista d’encausades i van afegir 5 més que van declarar davant del jutge el ... . I per últim els mossos van ampliar la llista de les encausades la setmana passada a 4 més, per tant en total hi ha 12 encausades. Aquestes 4 companyes i companys han d'anar a declarar davant del jutge el 18 de juny a les 10:00.

Per tot això és necessari mobilitzar-nos per defensar una universitat pública i de qualitat i per donar suport a les nostres companyes i companys. En una assemblea que es va fer el divendres 8 de juny es va decidir que es farà:
  • Roda de premsa el dimarts 12 a les 10’30 davant del rectorat amb la intervenció de l’advocat (Benet Salellas), un membre de la plataforma de la UdG i algun professor/a
  • Concentració el 14 de juny a les 9’30 davant del jutjat, el judici és públic i per tant poden entrar gent a la sala del judici.
  • Concentració el 18 de juny a les 10’00 davant del jutjat

Demanem la mobilització de tota la comunitat universitària davant les retallades i la repressió que patim. 
Ens mobilitzem sota els lemes:
Suport els encausats, si toquen a una ens toquen a totes
Defensar la universitat no és cap delicte.
Per una universitat publica i de qualitat