dissabte, 28 d’abril del 2012

3 de maig: VAGA ESTUDIANTIL. Defensar la universitat pública ara més que mai!

Durant l’ultim any, les universitats catalanes estan patint fortes retallades. A totes aquestes mesures, cal sumar-hi l'aprovació, per part del govern espanyol, que els governs autonòmics puguin augmentar un 66% les taxes universitàries de cara a l'any vinent. La Generalitat ja fa mesos que reclamava aquesta mesura i s'ha posicionat plenament favorable a aplicar aquest augment. Aquest augment suposarà, com a mínim, un increment d’entre 600 i 900 euros en les primeres matrícules. En el cas de les segones i terceres matrícules seran preus molt més elevats, arribant a duplicar-se i triplicar-se els preus de la primera matriculació.

Davant d'aquesta situación, manifestem:

1.- Que l’espectacular augment de les taxes universitàries suposarà l’exclusió de milers de persones de la universitat pública, per la impossibilitat de pagar la matrícula.
2.- Que la pujada de taxes comportarà l’endeutament de moltes famílies en un intent de pagar la universitat pública.
3.- Que s’augmenten les taxes universitàries sota la falsa premissa que l’estudiant només paga el 12% del cost de la carrera. Aquests càlculs són una fal·làcia, ja que es computen costos de recerca i investigació i despeses que res tenen a veure amb la funció formativa i investigadora de la universitat.
4.- Que el sistema de beques que proposa la Generalitat és insuficient i superficial i una cortina de fum per amagar les polítiques fiscals erràtiques. Per una banda, aquestes beques no cobreixen ni molt menys el conjunt de despeses (transport, habitatge, alimentació, etc.) que ha d’afrontar un universitari, i, per l’altra, es vol fer pagar als propis estudiants les beques dels seus companys, mentre el govern elimina l’impost de successions, no grava les rendes més altes i fa ulls clucs al frau fiscal.
5.- Que les polítiques del govern d'Artur Mas estan destrossant el present i futur de les universitats públiques catalanes.
6.- Que l'única resposta del Govern al malestar social per les retallades ha estat la repressió.

Davant d'aquesta mesura, que suposa un atac frontal al dret a l'educació, la Plataforma UdG s’adhereix a la PUDUP i la seva iniciativa d’un procés de mobilització constant, que tindrà com a primera data el 3 de maig amb una vaga estudiantil.

Us animem a unir-vos a la vaga i als piquets informatius del 3 de maig a partir de les 7 del matí a les Àligues.

I a les 12h, totes al Rectorat!