dimarts, 24 de gener del 2012

Barcelona, 2 de febrer: Manifestació pel futur dels ferroviaris

Des de les Seccions Sindicals de CGT a Metro de Barcelona, ​​Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Renfe-Operadora i ADIF, ens hem dirigit al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, sol·licitant una reunió urgent per tractar d’enfrontar la greu situació per la qual travessen les empreses públiques ferroviàries en aquesta Comunitat.

* Manca d’inversions tant en les infraestructures com en el propi servei ferroviari prestat als ciutadans.

* Polítiques tarifàries contràries al foment de l’ús del transport públic.

* Situació de plantilles: falta de personal, condicions laborals, vulneracions de drets.

* Futur de les empreses públiques ferroviàries i plans privatitzadors del Govern de la Generalitat de Catalunya.

* Problemes amb els serveis de Rodalies i Mitja Distància transferits a la Generalitat i situació del Contracte Programa.

* Retallades que afecten el manteniment de les infraestructures i del material, i que poden afectar la seguretat.

* Pretensions de la Generalitat pel que fa a les infraestructures.

Tot sembla indicar que aquest estat de progressiva degradació del ferrocarril, per part del Govern de la Generalitat, la reducció de serveis, la destrucció de l’ocupació i la vulneració permanent de les condicions laborals, hi ha un clar objectiu privatitzador.

Però la privatització dels serveis públics ve sent la línia d’actuació dels últims governs de la Generalitat, hi hagi o no hi hagi crisi, i el procés sempre és el mateix: desmantellar serveis per denigrar el públic i fragmentar les empreses per facilitar la seva venda, i per fer-les més atractives encara es redueix la plantilla i se li treuen els drets laborals. A les empreses públiques els beneficis es reinverteixen, en les empreses privatitzades van a les butxaques dels accionistes.

Com a treballadors que som, els ferroviaris no consentirem que ens robin els nostres llocs de treball i els nostres drets, i a més hem de fer una crida a la resta de la ciutadania perquè defensin, amb nosaltres, un servei públic ferroviari que és de la seva propietat, de tots i per a tots.

Per això, hem convocat una Manifestació el dia 2 de febrer, a les 17 hores, des de la Plaça de Catalunya fins a la Plaça Sant Jaume, davant de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, per deixar clar que no ens deixarem vendre.

CONTRA LA PRIVATITZACIÓ I PELS FERROCARRILS PÚBLICS

PEL FUTUR DELS FERROVIARIS - 2 DE FEBRER - PARTICIPA A LA MANIFESTACIÓ DE BARCELONA

SFF-CGT www.sff-cgt.org