dimarts, 24 de gener del 2012

150 persones assisteixen a la 2º manifestació a Girona contra l’acomiadament d’Ana Pozo

Nova manifestació a Girona contra l’acomiadament d’una treballadora de neteja d’edificis públics

El divendres 20 de gener, cent cinquanta persones van tornar a mostrar el seu suport a Ana Pozo, acomiadada aquest mes de gener per l’empresa Eulen SA. La manifestació, convocada pel sindicat CGT, va sortir a les set de la tarda des de l’Estació Jove de Girona i va enfilar cap al centre de la ciutat amb les reivindicacions per la seva readmissió immediata i contra les sancions, les retallades i la repressió sindical. Amb la manifestació d’ahir ja sumen tres les mobilitzacions realitzades aquest mes per l’acomiadament d’aquesta treballadora, responsable del Sindicat de la Neteja de CGT-Girona, i per les sancions de 16 dies sense sou que han rebut 5 membres del Comitè d’Empresa. També cal sumar la protesta d’aquest dilluns passat en el ple de l’Ajuntament de Girona, amb pancartes i cartells.

La campanya arriba a les escoles

A més a més, la campanya de denúncia també s’ha fet arribar al conjunt de les escoles de la ciutat "ja que la repressió sindical va lligada a la reducció d’hores que l’ajuntament vol aplicar al sector de la neteja dels equipaments públics", nomenys de 237 hores. Han contactat i repartit informació a les AMPES per tal de "buscar un cop més la sinergia i solidaritat entre els usuaris dels serveis públics i les treballadores afectades per les retallades socials i la repressió". A nivell judicial aquesta setmana ja han interposat dues demandes per fer front a l’acomiadament i a les sancions.

Durant les intervencions a la plaça del Vi, on va finalitzar la protesta, Ana Pozo va resumir i explicar la situació del cas i va denunciar que "tant a l’ajuntament com a l’empresa els importa ben poc la neteja dels centres educatius, tan sols tenen al cap els beneficis econòmics que en treuen i com augmentar-los". A més, va agrair el suport que estava rebent i va fer una crida a continuar la mobilització conjunta contra les retallades socials i en defensa dels drets de les treballadores.

www.directa.cat/noticia/protesta-lacomiadament-duna-treballadora-del-servei-neteja-dedificis-publics-girona

Per a més info, veure també:

Resposta solidària amb les treballadores acomiadades o sancionades aEulen Xevi Planas | 14.01.2012

L’acomiadament a Eulen de la responsable del sindicat de la neteja de CGT Anna Pozo, i la sanció a cinc membres del comitè d’empresa, està trobant resistència i solidaritat als carrers de Girona. El 4 de gener es va fer una primera concentració davant l’escola Joan Bruguera, el seu lloc de treball i el 13 de gener al matí, que va reunir 200 persones.

Pozo porta més de divuit anys d’antiguitat a l’empresa Eulen SA i, segons denuncia, ha estat acomiadada per la seva tasca sindical en defensa dels seus drets i el de les seves companyes. L’empresa ha sancionat amb setze dies d’ocupació i sou a cinc membres del Comitè d’Empresa per anar al centre de treball a informar sobre els acords presos en una reunió sobre Prevenció de Riscos Laborals i, a més, amenaça amb l’acomiadament a les treballadores que s’atreveixin a parlar amb el Comitè.

La protesta del 13 de gener va agafar molta més força que la del 4. 200 persones es van aplegar a la Plaça del Vi de Girona per a mostrar el suport a les companyes i deixar clar que no retallaran cap dels drets laborals aconseguits fins ara. La protesta estava encapçalada per una pancarta de la secció sindical de CGT-Eulen on es llegia: “Prou acomiadaments. Lluita Obrera!” . També hi van participar CCOO i altres sindicats. La concentració es va mantenir durant una hora davant l’Ajuntament de Girona, entre el fred i amb nombroses consignes: “Limpiadoras unidas jamás seran vencidas”, “Fora Eulen”, “Carles Puigdemont estás con el patron”, “ea, ea, ea, el mocho se cabrea”, “llibertat sindical”, “- sancions + contractacions” o “la neteja no es retalla”.

Un cop llegit el manifest i les intervencions de diferents persones, una manifestació espontànea es va dirigir cap a la seu que l’empresa de neteja té al barri de la Rodona. Pozo recordà que l’empresa estava explotant a les treballadores, que la lluita només acabava de començar i que la guanyarien perquè som moltes més, amb referències també a la unitat entre treballadores. També va denunciar el paper permissiu que juga l’Ajuntament en la precarietat laboral. Mitja hora després es va desconvocar la manifestació amb la intenció de continuar la lluita i la solidaritat fins aconseguir la readmissió de l’Anna i la retirada de les sancions a la resta de les companyes.

La secció sindical de CGT denuncia que l’acomiadament de l’Anna és tan sols l’inici per imposar unes condicions laborals més dures a les treballadores per part de l’empresa. De moment, Eulen ja ha començat a retallar alguns drets adquirits al llarg del temps: ha augmentat la jornada de treball amb el mateix salari, ha descomptat les hores sindicals a representants de les treballadores afiliades a la CGT i ha eliminat dies d’assumptes propis.

www.directa.cat/noticia/resposta-solidaria-amb-les-treballadores-acomiadades-sancionades-eulen