divendres, 9 de desembre del 2011

Abu-Jamal no serà executat

Mumia Abu-Jamal, antic integrant dels Panteres Negres, no serà executat, després que la fiscalia de Filadèlfia rebutgés seguir demanant la pena capital després de trenta anys de batalla legal

L'activista Mumia Abu-Jamal, antic integrant del grup Panteres Negres, no serà executat, després que la fiscalia de Filadèlfia (Estats Units) rebutgés avui a seguir demanant la pena capital després de trenta anys de batalla legal, han informat els seus advocats.

En un cas que va donar la volta al món, Abu-Jamal va ser condemnat a la pena capital per la mort del policia blanc Daniel Faulkner el desembre de 1981 i, després de la decisió de la Fiscalia, ara complirà cadena perpètua, segons les lleis de l'estat de Pennsilvània.

Grups d'activistes i pro drets humans havien demanat que es commutés la pena de mort a Abu-Jamal, ja que el jurat havia estat condicionat durant el procés. El fiscal encarregat del cas d'Abu-Jamal, Seth Williams, ha dit avui en una compareixença pública de continuar demanant la pena de mort per Abu-Jamal portaria el cas a un "gran nombre d'anys d'apel · lacions".

A l'octubre, el Tribunal Suprem dels Estats Units va rebutjar un recurs de la Fiscalia contra la sentència d'un tribunal d'apel · lacions de 2008 que demanava un nou judici sobre el cas, ja que el jurat que va condemnar al pres va rebre pressions i instruccions.

No obstant això, la Justícia nord-americà manté la seva condemna per homicidi del policia, tot i que reconeix que el jurat va estar condicionat durant les seves deliberacions. El fiscal ha indicat avui que ha decidit renunciar a perseguir la condemna a mort d'Abu-Jamal d'acord amb la vídua de Faulkner, que no desitja que comenci un altre llarg procés.

Judith Ritter, advocada d'Abu-Jamal, va celebrar la decisió, ja que en la seva opinió "no hi ha dubtes que s'ha fet justícia quan es rebutja una sentència a mort d'un jurat desinformat".

Abu-Jamal era taxista i locutor de ràdio quan el 1981 va estar implicat en un intercanvi de trets amb l'esmentat policia en una suposada disputa de trànsit, en què estava implicat el seu germà petit.

En les seves gairebé tres dècades a la presó a Pennsilvània, Abu-Jamal ha aconseguit fama mundial a causa dels assaigs que ha escrit des de la seva cel · la en contra de la pena de mort i ha alimentat un moviment internacional pel seu alliberament.

Abu-Jamal va ser membre, fins a 1970, de les Panteres Negres, un grup militant contra el racisme creat el 1966 a Oakland (Califòrnia)

Extret de http://www.kaosenlared.net/noticia/activista-abu-jamal-no-sera-ejecutado