dijous, 22 de setembre del 2011

El tribunal de Perpinyà ordena l'expulsió del sindicat CNT 66, que ocupa una escola desafectada

Imatge d'una activitat organitzada aquest estiu en el local ocupat per la CNT-66.
El sindicat ocupa l'antiga escola d'ençà del mes de juny per reclamar que l'Ajuntament posi un local a la seva disposició. .
El tribunal de Perpinyà va publicar ahir, dimecres, 21 de setembre, l'ordenança d'expulsió del sindicat CNT 66, que ocupa d'ençà del dia 11 de juny una antiga escola situada al carrer dels Trobadors. L'expulsió ordenada és immediata “amb el recurs de la força pública” si és necessària.

Militants i simpatitzants del sindicat CNT 66 van ocupar aquest local a principi de l'estiu, denunciant que l'Ajuntament de Perpinyà es negava a posar un local a la seva disposició. Segons els ocupants, l'Ajuntament facilita locals gratuïts a set organitzacions sindicals més, però es nega d'ençà tretze anys a respondre a la petició de la CNT 66. Durant l'estiu, el sindicat ha organitzat diverses activitats, com ara reunions, projeccions, conferències i debats als locals ocupats. L'Ajuntament, per la seva banda, ha anat argumentant que no té locals disponibles i que tenia previst llogar els locals del carrer dels Trobadors a l'hospital de la vila.

El tribunal, tot i que en la sentència redueix les demandes d'indemnització que reclamava l'Ajuntament, també condemna el sindicat a pagar una indemnitat de 700 euros per mes a comptar des del mes de setembre, 150 euros pels serveis utilitzats i 900 euros pels costos judicials. t

22/09/11 13:34 - Perpinyà -Esteve Carrera Noticia publicada al Punt