dilluns, 22 d’agost del 2011

Document de FESIBAC-CGT sobre l’espoli de les caixes d’estalvis

DESTRUCCIÓ MASSIVA DE LLOCS DE TREBALL I MALVERSACIÓ ESCANDALOSA DE FONS PÚBLICS.

Per a sanejar-les, per a la iniciativa privada, segons els criteris del capital financer, les Caixes han de ser “fortes” i “rendibles”. Forçant el procés de fusions i SIPs que comporten, entre altres conseqüències no desitjades, el desarrelament dels seus entorns socials i territorials, desaparició de les Obres Socials, pèrdua de milers de llocs de treball directes i indirectes, tancament massiu d’oficines…

Les majories polítiques parlamentàries, responent diligentment a les recomanacions de gent tan poderosa i tan sospitosa, com els caps del FMI, la CE o el BCE, uneixen les seves forces i influència política en els òrgans de govern de les Caixes d’Estalvis, i s’empren a fons.

LA BANCA PÚBLICA, ALTERNATIVA A LA BANCOCRÀCIA

Una societat bancaritzada com l’actual, és una societat hipotecada, política i econòmicament. L’especulació financera no solament és responsable de la crisi econòmica. La banca privada, a més, des de la seva posició privilegiada de monopoli, és un poderós instrument de dominació de classe i xantatge permanent, que converteix les nostres vides en simples àrees de negoci.

Qualsevol avanç social de repartiment del treball i de la riquesa, juntament amb la reactivació de l’economia productiva, passa per trencar les regles de joc del sistema bancocràtic. És necessari acabar amb el monopoli actual de la banca privada i, en la línia de la defensa dels serveis públics, reivindicar la creació d’una banca pública de qualitat, al servei dels drets dels treballadors i de la ciutadania, sense ànim de lucre, amb un funcionament ètic, bé gestionada i controlada democràticament. És un pas imprescindible per a una sortida social a la crisi i PER A ACONSEGUIR UNA SOCIETAT MÉS JUSTA I IGUALITÀRIA.

NO A L’ELIMINACIÓ DE L’OBRA SOCIAL

NO A L’ENCARIMENT DE SERVEIS

NO A LA NEGATIVA DEL CRÈDIT

NO A L’OFEGAMENT DE L’ECONOMIA PRODUCTIVA

NO AL TANCAMENT DE PETITES I MITJANES EMPRESES

NO A L’AUGMENT ESPECTACULAR DE L’ATUR

NO A L’EMPOBRIMENT DE LA POBLACIÓ

NO ALS DESNONAMENTS

>>> Teniu adjunt el document complet.

Document adjunt a aquest article :