dimarts, 25 de gener del 2011

Els Mossos d’Esquadra desallotgen la Casa de la Vaga, sense ordre judicial i violentant el dret de reunió i expressió: Comunicats.

Comunicat de la CGT de Catalunya

Des del dimarts romania okupat l’edifici del Palau del Cinema a Via Laietana de Barcelona, amb la idea de convertir-lo en una oficina de Drets Socials. La "Casa de la Vaga", nom que se li ha posat a l’edifici, "és també un espai per debatre i afrontar col.lectivament les retallades laborals i socials que ens pretenen imposar sota el pretext de la crisi.", segons s’informa en el web de l’Assemblea de Barcelona. S’esperava convertir aquests locals en un punt d’informació tant laboral com social, per informar i assessorar a tothom que ho necessités en cas de desnonament, no poder pagar la hipoteca, dificultats econòmiques, en cas d’acomiadament, problemes de feina, …


Després de la manifestació de més de 5.000 persones, que ha transcorregut pacíficament pels carrers de Barcelona aquesta tarda, s’ha dut a terme una Assemblea Informativa a la Casa de la Vaga, Assemblea que s’ha vist interrompuda per l’actuació de les forces antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Els Mossos en cap moment han acreditat disposar de cap ordre de desallotjament i, davant la seva intenció de desallotjar, tampoc han permès que les persones allí reunides poguessin sortir pacíficament per la seva pròpia voluntat, procedint a treure’ls per la força, la qual cosa considerem un clar abús de poder per part d’aquestes forces policials.

El desallotjament s’ha dut a terme sense cap ordre judicial, contravenint la legalitat vigent, i atemptant contra el dret de reunió i la lliure expressió, ja que s’ha dut a terme en un moment en que s’estava realitzant una Assemblea Informativa sobre la convocatòria de Vaga General del 27 de gener amb el Comitè de Vaga, que compta amb representants dels sindicats CGT , CNT i COS. Els Mossos d’Esquadra han procedit al desallotjament per la força de les persones que participaven en aquest acte informatiu, tot i haver estat degudament informats, de manera que la CGT de Catalunya, que estava representada en l’okupació per diversos membres del Secretariat Permanent, considera els fets d’un clar abús de poder, un excés de les forces policials contra el dret de vaga, de reunió i d’expressió i una mostra més dels límits d’aquesta democràcia vigilada en que estem immersos.


Barcelona, 22 de gener de 2011

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de CatalunyaComunicat davant la intervenció policial a la Casa de la Vaga

Després d’una manifestació convocada aquest dissabte 22 de gener per més d’un centenar d’entitats, que s’ha desenvolupat pacíficament en contra de les retallada de les pensions i de la inauguració de la nova ‘Casa de la Vaga’ als antics Multicinema Laietana, hem de lamentar, un cop més, una intervenció policial injustificada, absolutament desproporcionada i del tot desmesurada. Més encara quan els comandaments dels Mossos s’ha negat en tot moment a establir cap interlocució i han negat tota via de diàleg. La intervenció s’ha produït sense cap mena de lògica al final d’una manifestació que no havia provocat cap accident a la via pública.

A hores d’ara, les 21:40 de la nit del dia 22 de gener, les forces policials mantenen un bloqueig a la lliure entrada i sortida de les més de 300 persones que es troben tancades a la Casa de la Vaga. Casa en la que ja hi havia persones vivint des del dia 18 de gener i que només pot ser desallotjada per ordre judicial, ordre judicial inexistent en aquests moments. En cap cas es pot produir una situació de bloqueig que està derivant en un ‘segrest de facto’ de 300 persones que exercien el dret inalienable de manifestació que ara veuen vulnerat el seu dret a la lliure circulació.

En aquest sentit l’Assemblea de Barcelona:

- Denuncia una intervenció policial no fundada en cap element que la justifiqui.
- Exigeix que es respectin els drets de les persones que romanen dins la Casa de la Vaga
- Exigeix que les forces policials abandonin la seva actitud intimidatòria absolutament injustificada.

Comunicat realitzat a les 21.45 de dissabte 22 de gener.

“Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci”.

Assemblea de Barcelona, Assemblea de Col·lectius pel Repartiment del Treball i la Riquesa de Lleida, Assemblea pels Drets Socials del Garraf, Assemblea pels Drets Socials del Penedès, Assemblea Popular de Terrassa, Coordinadora de sindicats i organitzacions anticapitalistes de Mallorca, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp de Tarragona, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de Castelló de la Plana Mesa Cívica pels Drets Socials de Girona, Moviments socials i sindicals anticapitalistes de Sabadell, Moviments socials i sindicals anticapitalistes del Vallès Oriental, Plataforma de lluita contra les Retallades d’Alacant, Plataforma pels drets socials de València.


Més informació:

- http://assemblea.byethost2.com/
- http://29-s.net/
- http://www.kaosenlared.net

.