dilluns, 6 d’abril del 2015

Xerrada: “L’educació no és un negoci i defensar-la no és cap delicte”

Aquesta xerrada que es realitzarà el proper 9 d’abril a les 12h a l’aula C3 de la Facultat de Lletres s’emmarca en el debat sobre l’actualitat i el futur de la universitat.





 


La majoria recordem els fets del 16 de desembre de 2011, quan en motiu del vintè aniversari de la UdG, es va desencadenar una protesta estudiantil que va ser fortament reprimida pel cos d’antiavalots dels mossos d’esquadra. Aquell dia, a esquenes de la majoria de la comunitat universitària, es va celebrar un acte on van participar diferents autoritats, entre elles el president de la Generalitat Artur Mas. Tenint en compte el context de retallades socials i privatització de l’educació pública, amb el conseqüent augment de preu de les taxes dels estudis universitaris, part de la comunitat universitària es va manifestar en contra d’aquestes polítiques. Dins el claustre de la Facultat de Lletres, on s’havien traslladats les manifestants, la rectora va autoritzar els mossos d’esquadra perquè carreguessin dins la Facultat. El resultat de tot plegat va ser una quarantena d’estudiants, professorat i PAS ferides; tres detingudes, de les quals dues  van patir maltractaments; i 12 estudiants i membres del PAS de la UdG imputades per delictes.

L’acte que us presentem, està emmarcat dins del debat sobre l’actualitat i el futur de la universitat, però també dins de la campanya de suport a les persones imputades de la UdG, que actualment estan esperant que se celebri judici
.
Us animem a totes i a tots a participar en l’acte i la campanya que porta a terme el Grup Antirepressiu de Girona.