dilluns, 6 d’abril de 2015

Presentació de "Ingovernables, un recorregut per la Catalunya anarquista del segle XXI"

El proper 10 d’abril a les 19h. Logofobia amb l’Assemblea Llibertaria de Girona presentem a Kan Kolmo el nou documental d’en Gonzalo Mateos Benito.
Ingovernables intenta apropar-se a la realitat del moviment anarquista o antiautoritari a Catalunya. El documental aborda la conflictivitat social dels últims anys: vagues generals, bloqueig al “parlament”, el moviment de les indignades, els processos d’auto-organització en barris i centres de treball, la revolta de Can Vies. Així com també la visió de les classes dirigents i dels mitjans de comunicació sobre el que ells mateixos han denominat els “antisistemes”.

La resposta de l’Estat a la lluita, s’ha centrat en la repressió i l’enduriment penal com demostren l’aprovació de la “llei mordassa” o l’aplicació de la llei antiterrorista cap a l’anarquisme en diferents casos i en la denominada Operació “Pandora”.

A través d’entrevistes a diversos col·lectius i individualitats, de la propaganda als carrers, d’actes realitzats per col·lectius llibertaris; el documental mostra aspectes com; la vigència de les idees anarquistes, la importància de recuperar la memòria històrica des d’una perspectiva revolucionària, la necessitat d’acabar amb el capitalisme, el perill de la via institucional per canviar la societat i sobretot la possibilitat de pensar en altres formes d’organització social no basades en l’Estat i el capitalisme.

Per a l’ocasió contarem amb la presencia del seu realitzador.

Els beneficis economics de l’acte seran per a la creació de la biblioteca de l’Assemblea Llibertaria de Girona.