divendres, 11 de juliol del 2014

Davant l’escalada repressiva disfressada de llei de seguretat ciutadana, Desobediencia!!

Avui divendres 11 de juliol el consell de ministres del govern espanyol ha aprovat el projecte de llei de Seguretat Ciutadana. Com ja és costum del govern, en ple mes de juliol han decidit accelerar l’aprovació d’aquesta polèmica llei que pretén ser un dic a totes les formes de protesta i mobilització que estem portant a terme els darrers anys.


Des del Grup Antirepressiu volem expressar la nostre indignació davant aquest contrareforma que dotarà a l’Estat de moltes més eines per a reprimir les lluites. Denunciem que aquesta és una llei classista i fortament ideologitzada, anant de la mà de totes les demés contrareformes i retallades impulsades per l’executiu de Rajoy. Aquesta llei es una manera de fer-nos empassar totes les polítiques neoliberals que ens imposa la Troika i totes les polítiques conservadores del govern del Partit Popular.

També volem puntualitzar aquest caràcter fortament classista que té el projecte de llei, que imposa sancions astronòmiques a una població amb un 26% d’atur endèmic. A més totes les sancions van encaminades a reprimir les classes populars, és a dir, aquelles persones que els recau a sobre la crisis i que es mobilitzen per un canvi polític. En el projecte de llei no trobem cap supòsit que sancioni les males pràctiques financeres, ni els tràfics d’influències, ni els casos de corrupció, ni en fi, a cap de les recurrents pràctiques que porten a terme de manera reiterada les classes dominants.

El fet que el projecte de llei sigui una contrareforma administrativa que pretén tipificar faltes i sancions, també atempta contra el principi bàsic d’independència de la justícia. El fet que no calgui cap jutge per a determinar el delicte i la sanció, és una gran pèrdua de garanties processals que deixa tota la potestat als cossos policials. Aquest fet, junt amb les pujades de taxes judicials que farà molt costós a nivell econòmic presentar un recurs, impossibilita quasi de facto qualsevol defensa.

No és d’estranyar tampoc que hagin aparcat la polèmica llei (com han fet amb l’avantprojecte de llei de l’avort) durant la campanya electoral de les europees i un cop passada la conjuntura hagin aprofitat els mesos d’estiu per aprovar-la.

Per a tots aquests motius rebutgem el projecte de llei i anunciem que no la acatarem. Fem una crida a la desobediència, perquè només d’aquesta manera serem capaces de continuar mobilitzant-nos i pressionant per aconseguir el canvi polític i social que necessitem.