dimarts, 8 de juliol del 2014

1er judici per les accións contra la MAT

Des de el Grup Antirepressiu de Girona, l’Assemblea No a la MAT de Girona i “Desmuntem la MAT” dins de la campanya “Solidaritat amb la defensa del territori” amb motiu del 1er judici a la lluita en contra de la MAT, convoquen una concentració i roda de premsa en suport a les tres companyes que seran jutjades.







   

              PROU REPRESSIÓ A LES OPOSITORES DE LA MAT

Aquest 17 de juliol, tres veïnes de les localitats de Fellines i Viladasens s’enfronten a un judici de faltes. Les acusen de desobendiència civil per haver protagonitzat una acció que va aturar el trànsit a l’Avinguda Jaume I de Girona en el mateix moment que, a la Subdelegació del Govern Espanyol, s’estaven produint les darreres expropiacions forçoses del tram Bescanó - Santa Llogaia.

Els col•lectius contraris a la MAT recordem que aquestes expropiacions s’han de considerar nul•les, ja que en el moment que es van portar a terme, no hi havia cap representant municipal i les propietàries es van acollir al dret a firmar les actes d’ocupació al seu municipi.

L’acció que va consistir en l’encadenament de dues persones a bidons de formigó i en el desplegament d’una gran pancarta davant de la Subdelegació, s’emmarcava en una campanya d’oposició a la línia de Molt Alta Tensió i al model energètic actual. Aquesta campanya s’està portant a terme aquests darrers mesos per l’Assemblea No a la MAT Girona i altres organitzacions, com ara la Xarxa per la Sobirania Energètica, la CUP o AlarMat.

Des de la campanya Solidaritat amb la defensa del territori volem denunciar el paper que ha jugat el Departament d’Interior, responsable de les més de 30 imputacions en aquests darrers mesos i que ens mostra els veritables interessos del govern català. Uns interessos que passen per preservar un model energètic caduc basat en les energies brutes (combustibles fòssils i nuclear) i que es caracteritza pel monopoli de l’energia per part d’unes quantes empreses multinacionals. Endesa, Gas natural Fenosa, Iberdrola, Red Eléctrica de España (REE), etc., són responsables directes de la situació precària que viuen moltes famílies que no poden pagar les quantioses tarifes i responsables també dels nombrosos danys que pateix el territori i el medi ambient, com per exemple, amb construccions de grans autopistes elèctriques com la MAT.

Les facilitats amb què compten les grans companyies energètiques, com ara les contínues injeccions de diners públics, la nova legislació que penalitza l’autoconsum energètic, la facilitat amb la qual REE ha aconseguit l’aval d’utilitat pública per construir la MAT o el incompliment de les distàncies mínimes de seguretat entres torres de la MAT i nuclis habitats acordades entre els municipis i la Generalitat; mostren aquesta complicitat i la connexió entre altes esferes de la classe política amb el lobby energètic. Una connexió que es tradueix de manera reiterada amb l’intercanvi de polítics que entren en els consells de direcció de les companyies elèctriques i empresaris que acaben ocupant càrrecs a l’administració.

Tots aquests motius expliquen la repressió que ha exercit el govern contra les opositores a la línia de Molt Alta Tensió, que des de principis de setembre, quan van començar les obres al tram de Fellines, han viscut una autèntica cacera de bruixes.

No podem permetre aquest encobriment administratiu i abús policial al servei del lobby energètic. Aquest proper dijous 17 de juliol anirem amb les nostres companyes al judici i exigirem la seva absolució per demostrar que no estan soles i que ens oposem fermament a la MAT i a l’actual model energètic.


Aquest comunicat esta signat pel Grup Antirepressiu de Girona, L'Assemblea No a la MAT de Girona, Desmuntem la MAT, Xarxa per la Sobirania Energetica, Iaeden-Salvem L'Empordà, Cup, Arran, CGT-Girona, A.L.A.R.M.A.T. Assocació de Naturalistes de Girona i Grup Antinuclear de les comarques gironines. 


  • Concentració: 9:00h.
  • Roda de premsa: 9:30h.
  • Judici: 9:40h.