dijous, 16 de gener del 2014

L'Aziz ha estat expulsat

Ahir al matí l'Aziz, company dels moviments socials de Girona, com ara la PAH i el moviment 15-M, va ser detingut quan estava a la comissaria de la Policia Nacional per signar com fa cada quinze dies doncs la seva situació era irregular i per a la setmana que ve, el 21 de gener, tenia pendent un judici.





 La detenció es va produir perquè tenia contra el una ordre d'expulsió tot i que es trobava a l'espera d'un judici. 

Un cop es va tenir noticies de la seva expulsió, quan l'Aziz ja es trobava camí de Madrid, el seu advocat, Benet Salelles, va demanar un Habeas Corpus per poder intentar paralitzar l'expulsió ja que segons va dir l'advocat al seu defensat no se l'ha garantit el dret a defensa i se'l van endur sense que pogués contactar amb el seu advocat. 

Quan es va demanar el Habeas Corpus,la furgoneta que portava a l'Aziz va tornar cap a Girona. Cap a les 7 de la tarda que es quan l'Aziz va declarar davant el jutge, unes cent persones es concentraven a la porta dels jutjats per a solidaritzar-se amb ell i així intentar aturar la seva expulsió. 
Una estona després, l'advocat sortia a la porta del jutjat, on es trobaven les persones concentrades, per a donar la mala noticia de que el Habeas Corpus s'habia denegat i per tant l'Aziz seria expulsat al seu país, al Marroc. En aquest moment la gent, per a impedir l'expulsió, va procedir a bloquejar totes les portes que donen al jutjat i cap a dos quarts de dotze de la nit, quan tant Mossos d’Esquadra com la Policia Nacional van estudiar com treure'l fora del jutjats, va ser ficat dins d'una furgoneta i ràpidament va sortir en direcció aeroport de Barajas amb una total incredulitat de la gent concentrada, que no va donar crèdit al que estava passant. 

Cal dir que durant tota la nit a diferents punt de Girona s'han produït actes de ràbia i mostres de solidaritat amb l'Aziz. Diverses oficines bancàries i dependències públiques han aparegut amb vidres trencats, entre altres accions de protesta. 

 A aquestes hores podem dir que solament hi ha hagut un detingut i varies persones identificades. 

Per aquesta tarda s'ha convocat a les 17:00h una concentració a les portes dels jutjats de Girona en solidaritat amb el company detingut aquesta matinada. 

Des de aquestes línies ens solidaritzem amb l'Aziz i amb el noi que va ser detingut per mostrar la seva repulsa a la seva expulsió.