dijous, 19 de desembre del 2013

CGT CONVOCA VAGA INDEFINIDA A UNIPOST

LA PLANTILLA REBUTJA EN REFERENDUM PER 1.030 VOTS NO I 795 VOTS SI LA PROPOSTA DE L'EMPRESA I QUE HAN PRESENTAT ELS SINDICATS CCOO, UGT I ÚS DAVANT LA PLANTILLA QUE INCLOU ACOMIADAMENTS, REBAIXES SALARIALS, Etc. L'empresa ajorna l'aplicació dels acomiadaments fins a aconseguir l'aplicació de la rebaixa salarial per finançar-los.


El passat 6 de novembre de 2013 va donar començament el període de consultes de l'últim pla de viabilitat presentat per Unipost que contempla MESURES MOLT DURES I INACCEPTABLES per aplicar a l@s treballadors/as en 2014, l'empresa va argumentar no tenir liquiditat i si no hi ha re-finançament ens assegura que UNIPOST ENTRARÀ EN CONCURS DE CREDITORS.

L'empresa insisteix, com porta dient des de fa tres anys, en el re-dimensionament de la companyia i que li sobra un 22% de plantilla, a més pretén prorrogar el *ERTE de suspensions que actualment afecta a l@s 2600 treballadors/as de Unipost (120 jornades), i ampliar la reducció salarial del 10% que acaba el 30/4/14 fins al 31/12/14, una reducció salarial que li va concedir la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius (CCNCC) el 31 de juliol de 2013 i que va començar a aplicar-se a l'agost, i a més per si això fos poc pretén aplicar una reducció salarial addicional d'un 10% de l'1/1/14 al 31/12/14, si això s'apliqués l@s treballadors/as de Unipost sofriríem una reducció salarial d'un 20% en total en 2014.

El període de consultes de la rebaixa salarial va acabar SENSE ACORD després de celebrar-se la mediació en l'AVENC, amb el que ara és la *CCNCC la que haurà de determinar si la hi concedeix o no a l'empresa i en quines condicions. El 5 de desembre de 2013 acaba el període de consultes del *ERE i davant la immobilitat negociadora que ha manifestat l'empresa CGT considera que l'única via possible per fer front al despropòsit que planteja l'empresa és la de la mobilització perquè l@s treballadors/as de *Unipost no podem admetre que hi hagi acomiadaments forçosos ni més rebaixes salarials.

Per tot això CGT ha procedit ha registrar el 2 de desembre de 2013 en el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social una CONVOCATÒRIA DE VAGA per dur a terme aturs totals a partir del 13 DE DESEMBRE DE 2013 en tots els centres de treball de *Unipost a nivell estatal.

Els aturs seran de 24 hores (des de les 00:00 fins a les 24:00) i no s'inclouen ni dissabtes ni diumenges ni festius, el calendari és el següent: 20, 23, 26, 27, 30 i 31 de desembre de 2013, i 2 i 3 de gener de 2014, en cas que el conflicte no se solucioni ens reservem el dret de convocar aturs subsegüents, la qual cosa es realitzaria segons les previsions legals d'aplicació.

Els OBJECTIUS que es persegueixen amb aquesta vaga són d'una banda els incompliments de conveni per part de l'empresa, DIEM NO A la REBAIXA SALARIAL i RECLAMEM LA MITJA PAGA D'ESTIU PENDENT, i d'altra banda demanem LA RETIRADA DELS ACOMIADAMENTS FORÇOSOS, que TOT ACOMIADAMENT SIGUI VOLUNTARI.

L@s treballadors/as de Unipost portem tres anys patint la mala gestió que ha fet l'empresa, mantenint-la en peus a força de congelacions i rebaixes salarials, a més del consum de les nostres prestacions per desocupació després de dos anys de reducció de jornada i un altre, el 2013, de ERTE de suspensions, i mentrestant quines ha fet l'empresa? Els accionistes de Unipost, entre els quals s'inclou el totpoderós operador postal alemany Deutsche Post i la família Raventós propietària dels vinyers Codorniú han decidit no posar diners per fer viable l'empresa, en el seu lloc han preferit que l@s treballadors/as siguem els qui fem tot el sacrifici, fent-nos passar per veritables dificultats per aconseguir arribar a fi de mes, a més de sofrir el retard en l'abonament de pagues i nòmines, de fet much@s ja no arribem, i amb una rebaixa com la qual planteja l'empresa menys encara.

Per descomptat motius per dur a terme la VAGA hi ha de sobres, l'empresa porta tres anys posant pegats i incomplint acords el que ha portat als seus treballadors/as a una situació crítica, i és per això que l@s treballadors/as anem a dir PROU duent a terme aquestes mobilitzacions per forçar a l'empresa al fet que busqui una alternativa a la desraó que planteja, i que siguin l@s accionistes els qui facin aquesta vegada l'esforç que no han fet fins ara en comptes d'amenaçar amb CONCURSOS DE CREDITORS i el TANCAMENT DE UNIPOST.

CGT demana a la resta d'organitzacions sindicals amb representació en Unipost que s'uneixin a les mobilitzacions per la defensa de l'ocupació i per unes condicions dignes de treball de l@s treballadors/as de Unipost.