dilluns, 30 de desembre del 2013

Crida a la solidaritat amb la vaga indefinida d’UNIPOST


El divendres 27 de desembre la vaga indefinida a l’empresa de missatgeria/ correus privada UNIPOST arribava a la seva primera setmana. Es tracta d’una vaga en resposta a la voluntat de l’empresa d’acomiadar fins a 425 treballadors/es durant els primers mesos del 2014, aplicar un ERTO sobre la resta i una rebaixa del voltant del 9% del sou. Tot i que aquesta proposta va ser rebutjada per prop del 60% dels vots en un referèndum promogut per CCOO, UGT i USO, de moment únicament CGT promou la vaga.


Malgrat el silenci mediàtic, la vaga està sent un èxit a Barcelona, on la CGT és el sindicat majoritari i té un seguiment més irregular en altres centres, especialment a fora de Catalunya. Per trencar aquest suport mediàtic, els i les vaguistes d’Unipost ens han demanat suport i solidaritat. Entre les coses que ens han plantejat és:

- Ajudar a trencar el mur de silenci mediàtic.
- Difondre l’existència de la vaga en els nostres entorns d’afinitat
- Ajudar a promoure la vaga en centres petits dispersos territorialment. Unipost disposa de petits centres de treball en moltes poblacions. Aquesta gran dispersió dificulta l’explicació i la promoció de la vaga.
La vaga indefinida a Unipost és un nou exemple de la dignitat i la lluita dels i les treballadores en contra del xantatge empresarial, en forma d’acomiadaments i baixades de sou. El seu èxit depèn en gran part del suport que siguem capaços de donar-los, especialment en una empresa com aquesta que té gran quantitat de centres de treball.

Us demanem que ens ajudeu. Si voleu més informació podeu adreçar-vos a les webs, facebook i twitter que us adjuntem tot seguit, o demanar-nos-la a accio.social@cgtcatalunya.cat o al telèfon 692057591.
Vídeo explicant la vaga: http://www.youtube.com/watch?v=-QxEX3ityyc
Web de CGT-Unipost: http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost i http://cgtunipost.blogspot.com.es
Facebook: https://www.facebook.com/cgt.unipost

Twitter: @cgtunipost
Salut i lluita
Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya