dimarts, 12 de març del 2013

Vist per a sentència el judici al mosso amb número de TIP 3772.

Avui s'ha celebrat el judici de faltes contra el sotsinspector amb número de TIP 3772, amb el sobrenom de Dragó 40, responsable de les càrregues que van patir les persones que es trobaven el 16 de desembre de 2011, a la plaça de Sant Domenech i la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.






A les 9 del matí, un bon número de gent s'ha concentrat a les portes dels jutjats de Girona per a solidaritzar-se amb els i les denunciants, i amb tots i totes les que van patir la brutalitat policial aquell 16 de desembre del 2011, durant la visita d’Artur Mas a la Universitat amb motiu del seu 25 aniversari.

La Sala, com era d'esperar degut al gran número de gent present, es va quedar petita, i algunes persones no van poder entrar.

L'acusat, amb molta tranquil·litat i sang freda, va dir que ell es va limitar a obeir ordres, i que als mossos, a l’entrar al Claustre, li van ploure pedres. Pedres que no s'han vist en cap vídeo ni s'ha pogut demostrar que això fos veritat. Va declarar també que va rebre ordres "d'escombrar" i "netejar" el lloc de manifestants. Entre altres coses, també va dir que "Les lesions a les persones que es resisteixen de manera activa o passiva, són normals".

El testimonis, per la seva banda, van recordar lo que si sortia als vídeos i fotos publicades. Van recordar els cops de porra, la gent espantada, la violència que va exercir la policia... fins i tot una testimoni s'ha emocionat al recordar els fets amb alguna llàgrima als ulls.

Aquest mosso en qüestió, que com bé remarca La Directa, és el mateix que va donar l'odre de disparar al escopeter que va deixar sense l’ull a l'Ester Quintana, poder a partir d'ara, es plantejarà dues vegades l’ordenar una càrrega, doncs l'advocat de la part denunciant li demana 19.800 euros per 11 faltes de lesions, i 2.560 euros més d'Indemnització.

S'ha de tenir clar que això ha estat un judici de faltes, per tant el mosso en qüestió quedarà absolt, com la majoria de les vegades, i entre companys sempre s'escombra cap a casa, o com a molt, tindrà una simple multa. Però no oblidem que això és un principi, que per fi a Girona s'ha assolit el seure a un mosso que ha donat ordres d’utilitzar la violència a la banqueta dels acusats, cosa que a la ciutat de Girona podríem assegurar que mai havia passat. Amb això s'ha demostrat que no poden actuar amb tanta impunitat com ho feien fins ara.


Foto de la concentració a les portes del jutjat de Girona feta per Marc Planas per a La Directa