divendres, 29 de març del 2013

La PAH exigeix una rectificació de l'alcalde de Girona

La PAH de Girona manifesta que “exigim una rectificació pública de l’alcalde en el termini de deu dies o emprendrem les accions legals que considerem oportunes per defensar-nos d’aquestes acusacions sense fonament que només intenten desacreditar el moviment de la Plataforma i criminalitzar els seus membres”  






En un comunicat la PAH de Girona vol aclarir que “en referència a la reunió mantinguda amb la diputada del Partit Popular Concepció Veray el passat divendres”  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/03/2013 Girona (Gironès).- En un comunicat la PAH de Girona vol aclarir que “en referència a la reunió mantinguda amb la diputada del Partit Popular Concepció Veray el passat divendres volem fer des de la Plataforma les següents precisions”. 


Així, que “la reunió va ser molt tensa, com era d’esperar doncs la diputada té la capacitat amb la seva decisió de vot , posar fi a l’agonia que estan patint milers de famílies a les comarques de Girona, àmbit de la seva representació. 


Els punts que vam reforçar com hem fet sempre, van ser els següents:  


1.- Que la Plataforma ha estat i serà sempre, una organització pacífica i que així entenem el procés de lluita social, però que la tasca de contenció de l’ansietat i enfonsament personal de les persones que arriben a les Assemblees, empoderant-los i donant-los alternatives a la desesperació , té un límit i que no podem assegurar que siguem capaços de contenir-lo.  


2.- Que la solució al l’estafa bancària ha estat sempre treballada des de la participació democràtica i el compromís social. Permanentment hem estat utilitzant les vies que ofereix la legislació vigent per aconseguir les propostes que s’han plantejat a la ILP que ara es troba al Congrés amb quasi 1.500.000 de ciutadans de tot l’estat.  


Hem col·laborat amb els estaments judicials, municipals, serveis socials i autonòmics. Insistentment hem sol·licitat mesures d'emergència que han estat sistemàticament negades per les persones i representants polítics que tenen la possibilitat de dur-les a terme. 


3.- Que la sentència europea sobre el sistema hipotecari espanyol demostra que tenim la raó quan hem denunciat la perversitat del procés hipotecari , la indefensió que sotmet a la ciutadania i les terribles conseqüències que tindrà per la convivència en un període no gaire llunyà.  


4.- Que considerem l’habitatge com un dret universal de les persones. I que la lluita de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca continuarà fins que aquest sigui reconegut i exercit per la ciutadania.  


Així doncs volem fer palès que la reunió va ser dura i tensa, tal com era previst, davant la posició de la diputada del Partit Popular, d'acceptar la decisió que prengui el seu partit al Parlament espanyol, independentment que aquest afavoreixi a la població més indefensa i sistemàticament maltractada pels diferents governs i la banca financera.  


La nostra sorpresa ha estat quan en una reunió de la Mancomunitat de Santa Eugènia , l’alcalde de Girona, va comunicar als presents que una persona de la Plataforma havia amenaçat de mort a la Concepció Veray durant la reunió.  


Considerem aquest fet com a molt greu, doncs implica un intent de criminalització del moviment i una responsabilitat penal per un dels membres de la Plataforma.  


Així doncs exigim una rectificació pública de l’alcalde en el termini de 
deu dies oemprendrem les accions legals que considerem oportunes per defensar-nos
d’aquestes acusacions sense fonament que només intenten desacreditar el
moviment de la Plataforma i criminalitzar els seus membres.  

En espera que aquesta es produeixi el més aviat possible, restem a l’espera de
l’actuació de l’alcalde Carles Puigdemont.”