divendres, 15 de febrer del 2013

Els agents declararan davant el jutge per un delicte d'homicidi imprudent

L'agent que tenia en custòdia Juan Pablo Torroija, el ciutadà argentí que el mes de juliol passat es va penjar en una cel·la de la Policia Municipal de Girona, i el caporal que estava de cap de torn la nit dels fets declararan a final de mes davant el jutge com a imputats per un delicte d'homicidi imprudent.






Una vegada que la titular del jutjat d'instrucció número 4 els prengui declaració com a imputats, com va sol·licitar l'advocat de l'acusació particular, Benet Salellas, la magistrada haurà de decidir si arxiva el cas o continua el procediment amb més diligències.

Acusat de robatori
Juan Pablo Torroija, de 41 anys, va ser detingut l'11 de juliol passat per la Policia Municipal de Girona acusat d'un robatori i es va penjar a la seva cel·la. Després d'estudiar tota la documentació, la jutgessa d'instrucció va decidir arxivar el cas i l'acusació particular va presentar recurs a l'Audiència, que va ordenar reobrir-lo en considerar que haurien desatès “la guàrdia i custòdia” del detingut. Després que la secció tercera de l'Audiència de Girona ordenés reobrir aquest cas, la titular del jutjat d'instrucció número 4 de Girona va prendre declaració el 21 de gener passat com a testimonis a la forense que va realitzar l'autòpsia, als dos agents que el van detenir i que el tenien sota la seva custòdia i al caporal que estava de cap de torn. La forense va explicar que la víctima, que va morir tres dies després de penjar-se amb la seva pròpia camisa a la porta de la cel·la, va morir per “penjament incomplet” i que aquesta situació és reversible si hi ha una actuació immediata en uns minuts.
L'advocat de la família de la víctima, Benet Salellas, considera que hi va haver una total deixadesa per part dels agents.