dijous, 20 de desembre del 2012

Afuera i Mateu hauran de declarar el 30 de gener sobre un desallotjament a Salt el 23 d’abril passat

Els Mossos denuncien dos membres de la PAH que van ser ferits en un desallotjament a Salt.


La PAH va denunciar la càrrega policial per desproporcionada i demana que es retiri la demanda per antidemocràtica. 

Felip Puig va mentir en seu parlamentària i va negar una càrrega que va deixar cinc ferits. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/12/2012 Girona (Gironès).- Els Mossos d’Esquadra han presentat una denúncia per desobediència a l’autoritat i desordre públic contra la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona, Marta Afuera i un membre de la plataforma, Ramon Mateu, pels fets succeïts el 23 d’abril passat, quan la PAH volia evitar un desnonament a Salt. Els Mossos van carregar a cops de porra i cosses contra la seixantena de persones que oferien resistència pacífica a l’autoritat, acció policial que la PAH de Girona qualifica de desproporcionada i contra la qual va presentar una denúncia, i que va acabar amb cinc persones ferides, una d’elles amb fractura de tíbia. Els dos denunciats consten entre els ferits, i Mateu és la persona a qui van trencar la cama d’una cossa o una trepitjada. 
 
La PAH de Girona demana que es retiri la denúncia del Mossos per antidemocràtica i assegura que ara els agressors volen donar la volta al tema i presentar-se com a víctimes quan el que és important és la seva agressió il•legítima, en paraules del seu advocat. Tres dies després dels fets, el diputat d’ICV-EUiA Jaume Bosch va preguntar al Parlament de Catalunya al conseller d’Interior, Felip Puig, sobre la càrrega i Puig va assegurar que els Mossos d’Esquadra no havien carregat contra les persones que s’oposaven a un desnonament el 23 d’abril passat a Salt. Puig va mentir en negar la càrrega, i va dir que s’havia desallotjat “una a una” les persones. La PAH de Girona va qualificar la càrrega de desmesurada, no proporcional i injusta. A la sessió parlamentària hi havia uns quants membres de la plataforma de Girona a la tribuna del públic del Parlament que, quan van sentir l’explicació de Puig, van interrompre la seva intervenció i li van reclamar la dimissió a banda de qualificar-lo de mentider i prepotent. A continuació, el vicepresident primer de la cambra, Lluís Maria Corominas, va ordenar el desallotjament de la tribuna dels membres de la PAH de Girona, que van ser expulsats entre exclamacions de protesta.  

La plataforma de Girona va assegurar que picar amb una porra i aixafar una tíbia amb una bota, no és treure les persones una per una, és actuar com a repressors, utilitzant una violència injustificable davant d'una acció pacífica ciutadana". El partit Independents per Salt, presents al desnonament, i la CUP de Girona van confirmar la versió de la plataforma. Els dos membres de la PAH de Girona denunciats estan citats a declarar el proper 30 de gener.