divendres, 29 de juny del 2012

Felip Puig esquiva els indignats que l'esperaven abans d'un acte a Girona


El desplegament policial va ser molt superior al volum de manifestants

El conseller i l'alcalde van entrar a Espai Caixa per la porta del darrere

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, va esquivar ahir un grup de manifestants que s'havien concentrat prop de l'entrada de l'Espai Caixa de Girona en entrar al recinte més d'una hora abans de l'inici de l'acte, i per la porta del darrera.
Els primers a arribar a la plaça Marquès de Camps, on hi ha l'Espai Caixa, no van ser, però, els manifestants sinó una important representació policial, formada sobretot per mossos d'esquadra però també amb policia local. Els furgons (uns vuit) eren davant l'estació de tren, a la carretera Barcelona i aparcats a la plaça Marquès de Camps, just davant de l'entrada de l'Espai Caixa. El motiu era -segons va explicar Puig a l'inici de la conferència- garantir la seguretat de tots plegats: dels manifestants i dels que volien escoltar la conferència.
Els indignats(uns vuitanta) es van distribuir sobretot en dos grups: uns convocats en principi per l'Assemblea Girona i un altre d'afectats per l'hipoteca. Entre tots, però, no arribaven al centenar de manifestants. Tenint en compte l'extens dispositiu de seguretat, tocaven a un mosso per cada cinc manifestants. Tot i que els que protestaven van aplegar-se a la plaça una hora abans de l'hora prevista per la conferència sobre seguretat de Felip Puig, no van poder rebre el conseller com volien, ja que ni tan sols el van veure. Tant el conseller com l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, van entrar per la porta del darrera. El conseller, aproximadament una hora i mitja abans de l'inici de l'acte.
Felip Puig va fer una breu referència als manifestants abans d'entrar de ple en el tema de la conferència. “Els vull agrair que s'hagin hagut de sotmetre a allò que n'anomenem la realitat dels temps que vivim”, va dir. I és que els que van anar entrant a Espai Caixa van ser xiulats i en molts casos increpats pels manifestants que hi havia fora. “Com a conseller la meva responsabilitat és que els ciutadans que estan aquí dintre i els que estan a fora puguin exercir el seu dret a expressar-se”, va concloure.

LA FRASE

Els vull agrair que s'hagin hagut de sotmetre a allò que anomenem la realitat dels temps que vivim
Felip Puig

La prosa florida de poca volada

En la seva conferència, Felip Puig va parlar dels sectors de la societat que estan, al seu parer “còmodament instal·lats en la crítica del poder”. Gent, va dir, “de prosa florida però de poca volada”. Si al·ludia directament als manifestants de fora o parlava molt més en general no ho va dir, però de prosa més o menys florida, a fora n'hi havia. Una mostra dels rodolins i lemes: No són funcionaris, són mercenaris(parlant dels mossos, que aguantaven estoicament); Convergència, se'ns acaba la paciènciaMolta corbata i molt poca vergonyaQui sembra la misèria recull la ràbia; i Felip Puig, feixista i criminal. Puig, potser per tranquil·litzar els assistents a la conferència, va dir que això de les protestes passa a Oakland, Londres i Seattle. La protesta de Girona, però, era molt més modesta.
Darrera actualització ( Dijous, 28 de juny del 2012 03:28 )
Publicat a