diumenge, 27 de maig del 2012

Jornada d'actes de suport als tancats a la UdG

Estudiants i simpatitzants van fer ahir debats, concerts i jocs durant tot el dia davant del rectorat, a la plaça Sant Domènech.

Continua la incertesa sobre si la policia els desallotjarà i quan ho farà.

Els estudiants tancats al rectorat de la UdG van continuar rebent ahir el suport d'altres alumnes i simpatitzant. Durant bona part del dia es van fer actes a la plaça Sant Domènech, davant l'edifici de les Àligues, seu del rectorat. Els assistents, aparentment indiferents a l'amenaça d'un desallotjament forçat dels agents dels Mossos d'Esquadra, van passar tota la tarda fent debats, commemoracions i actes lúdics i festius.
Tot i que a primera hora de matí la calma a la plaça era absoluta, amb només un grapat de joves fent els preparatius per la tarda i sense cap presència policial visible, al migdia, un centenar de persones es van situar sota la vela improvisada a la plaça per participar en el quart memorial Sebastià Salellas.
Va consistir en una taula rodona en què s'havia anunciat la participació de Benet Salellas (advocat i fill de l'homenatjat), l'advocat Felip Vidal, Gemma Ubasart de l'Observatori de Dret Penal de la UAB i professora de la Universitat Autònoma de Madrid, i Martí Majoral, d'Alerta Solidària. Després de la taula rodona van fer un dinar popular els beneficis del qual han previst destinar a la campanya 4.500 euros per manifestar-nos contra el feixisme? i, tot seguit, un concert que es va haver d'aturar a causa de la pluja tot i que va durar poc temps. A quarts de sis de la tarda es va fer un debat sobre municipalisme amb la participació de representants de la CNT i la CUP. La part més lúdica (tot i que igualment reivindicativa) va ser al vespre, amb la celebració d'una gimcana contra les retallades cap a les vuit del vespre, una jam-session cap a les deu, i la previsió de celebrar un cinefòrum pels volts de la mitjanit. Per avui al matí s'hi ha programat un esmorzar i un vermut.
La incògnita policial
Mentrestant es manté la incertesa sobre si els agents dels Mossos d'Esquadra desallotjaran el rectorat i, si és el cas, quan ho faran. Algunes sospites feien pensar que podria ser al llarg de la matinada d'avui, aprofitant que hi hagi menys gent al voltant del rectorat. Per la seva banda, els estudiants tancats ja han dit en diverses ocasions que no abandonaran l'edifici si no els treuen per la força i que, si és el cas, oposaran una resistència sense agressivitat.
Divendres, la rectora de la Universitat, Anna Maria Geli, va autoritzar la policia a entrar a l'edifici perquè en facin fora els estudiants tancats des de dimarts al vespre. Tant en l'edifici del rectorat com en el de la facultat d'educació hi ha pintades contra la rectora, i cartells i pancartes reivindicatives.