diumenge, 27 de maig del 2012

6 dies d'ocupació estudiantil al rectorat de la UdG

Les negociacions s'han trencat, però tot i així els estudiants mantenen la protesta i han aconseguit evitar fins i tot un desallotjament


Els estudiants segueixen ocupant el rectorat de la Universitat de Girona (UdG) després de sis dies en què han aconseguit superar, fins i tot, una amenaça de desallotjament ordenada divendres per la rectora, Anna Maria Geli, i que segueix sent imminent. El tancament es pot seguir en tot moment des del Twitter a través de #tanquemUdG.
Geli va enviar dos mediadors dels Mossos d'Esquadra a negociar la sortida dels estudiants del rectorat i per tant l'abandonament de la protesta. L'Assemblea de la UdG, però, va traslladar els sis punts que hi ha sobre la taula i sense la negociació dels quals l'ocupació es manté de manera indefinida.
Els sis punts són: congelació de taxes, no a la pujada del 66%; cap acomiadament; la insubmissió de la rectora a les retallades o la seva dimissió; el posicionament públic de la rectora a favor dels encausats de la UdG; aturar la privatització, prou empreses a la universitat; per la democratització de la governança de la UdG, no a l’aplicació de l’EU 2015, més transparència.
Durant el curs, el rectorat no s'ha volgut reunir en cap cas amb el moviment estudiantil. En canvi, amb l'ocupació el rectorat ha accedit a negociar en quatre ocasions. Tot i així, no s'ha arribat a cap acord, de manera que la tancada al rectorat es manté. Les negociacions són entre els estudiants, el rectorat, el síndic i els mediadors dels Mossos.
Un dels portaveus dels estudiants, militant del SEPC, va deixar clar a l'altra part que "la decisió està presa, l'assemblea ha votat quedar-nos aquí a dins i no acceptem xantatges ni coaccions". En aquest sentit, com que les negociacions s'han trencat, l'ocupació és indefinida i els estudiants reiteren que el desallotjament s'haurà de produir per la força si no es reprenen les converses.
Al llarg d'aquests 6 dies d'ocupació, els estudiants han rebut els suport de totes les organitzacions de l'Esquerra Independentista, que els animen a mantenir-se ferms fins que aconsegueixin els seus propòsits en favor de l'ensenyament públic i de qualitat. El SEPC remarca que els estudiants en tot moment van acceptar les negociacions i la mediació del síndic i que van arribar a rebaixar les seves demandes de mínims per tal de facilitar una solució però que ha estat el rectorat de la UdG qui ha trencat les negociacions tot i tenir un preacord marcat amb concessions de les dues parts.
D'altra banda, el sindicat avisa que la rectora ha trencat la promesa inicial de no enviar les forces de l’ordre a desallotjar els estudiants i que oposarà resistència davant de qualsevol desallotjament, de manera que no cedirà al "xantatge, amenaça o coacció" ja que "el caràcter de la tancada indefinida és pacífic, seriós i reivindicatiu". A més, assenyala que l'acció dels estudiants és "ben legítima perquè defensar la universitat pública no és cap delicte".

Extret de Llibertat.cat