diumenge, 29 d’abril del 2012

Ens ha deixat en Michel

Avui 29 d'abril ens ha deixat als 55 anys el nostre amic i company Michel Rosselet, traductor, secretari de comunicació del Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Girona. Ha mort d'un sobtat infart. Els seus companys compartim amb el seu fill Sergi i la seva companya Yolanda tot el nostre sentiment de impotència i de tristesa.

Amb en Michel marxa una gran persona en lo humà i un militant llibertari exemplar. Del seu pensament, del seu elevat sentit de la dignitat humana i de la seva actitud rebel ens n'ha deixat una bona mostra en els seus originals comunicats i escrits, una prosa arrebossada d’intel·ligent ironia que es distancia dels típics i freds comunicats al ús.

Fill de família obrera, en Michel va néixer i viure a Suïssa fins a la dècada dels 80 on participà activament en grups anarquistes i moviments de lluita social. Per a negar-se a formar part de la militaritzada societat Suïssa, va estar empresonat al declarar-se insubmís al servei militar. Dintre la presó es dedicava al desacatament. Ja amb posterioritat, quan treballava en una fàbrica de patates, es va dedicar a la pràctica del sabotatge de la maquinària i instal·lacions del centre. En Michel tambés es trobà vinculat al gran Centre Social anarquista Espace Noir http://www.espacenoir.ch/~ch/ .

A principi dels 90 es trasllada a Badajoz i després a Madrid on milita a la CNT-AIT i posteriorment a la CGT. Més endavant es trasllada al carrer Perill de Barcelona on es fa soci de l'Ateneu Llibertari de Gràcia situat al mateix carrer, és membre de l'emissora de ràdio lliure "Ràdio-Contrabanda" en la que els seus articles destaquen per el seu bon art en l´'us de la paraula mentre que continua la seva militància anarcosindical. Amb posterioritat, ell i la seva companya Iolanda es traslladen a viure a L'Empordà on hi nasqué el seu fill Sergi.

A la CGT de Girona ha estat secretari de comunicació i les seves darreres aportacions han estat la promoció de la Trobada Internacional Anarquista que els seus companys d’Espace Noir estan organitzant del 8 al 12 d’agost a Suissa, a Saint Imïer, en commemoració del 140è aniversari de la fundació de la 1º Internacional Anarquista en aquesta mateixa localitat així com la seva implicació en el projecte d’ampliació i catalogació de la biblioteca del sindicat.

I com deia el nostre company Michel: Podem treballar menys, treballar tots, treballar d'una altra manera. Si acabem amb l'espoliació, el despilfarrament i el parasitisme mantingut per l'Estat, l'Església i la Finança, si posem la tecnologia al servei de la societat. Recuperarem el nostre bé comú, serem mestresses i amos de les nostres vides i, com que el capital no ens regalarà res, seguirem sortint al carrer, ocupant les places i recorrent a l'acció directa fins que aconseguim la completa emancipació de la classe treballadora. Visca la revolució social!

Ha estat una pèrdua important per al sindicat a Girona.

Company et trobarem a faltar.
Segur que allà on siguis ara mateix ja estàs organitzant alguna revuelta.