dimarts, 24 d’abril del 2012

Detinguda la secretària d’organització de la CGT-Barcelona

L’acusen de participar en una ’perfomance’ el dia de la vaga general davant la Borsa de Barcelona. Des del sindicat llibertari, criminalitzat per Interior, consideren que els polítics estan intentant "aplacar qualsevol persona que es mobilitza en contra seva".

M. F. R. - El Triangle

La companya Laura Gomez el dia de la vaga
L’espiral de repressió endegada arran de la vaga general del 29 de març segueix incrementant-se. Aquest dimarts 24 d’abril, els Mossos d’Esquadra han detingut Laura Gómez, secretària d’Organització de la CGT-Barcelona quan sortia de casa seva per anar a treballar. Góméz ha estat traslladada a la comissaria de les Corts, on s’han concentrat desenes de persones convocades pel sindicat CGT i per la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) com a mostra de rebuig. Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, se l’acusa d’haver participat en una performance que el sindicat llibertari va portar a terme al matí davant la Borsa de Barcelona i que va consistir en la crema controlada d’una caixa amb uns quants papers, sense que es registrés cap tipus d’incidents. De fet, la pròpia CGT va reconèixer que havien organitzat l’acció per protestar davant d’un dels símbols del sistema capitalista.

El 29-M desenes de persones van ser detingudes i tres joves estudiants segueixen encara en presó preventiva. La setmana passada, sis persones van ser arrestades al Principat (quatre a Barcelona i dues a Tarragona) per, sempre segons la versió policial, participar en accions violentes durant la jornada d’aturada general. Totes ja han estat posades en llibertat. Finalment, aquest diumenge unes 2.000 persones van participar en una manifestació pel centre de Barcelona per reclamar l’alliberament dels tres empresonats. Durant la marxa, dues persones van ser detingudes acusades d’haver realitzat pintades en el recorregut de la mobilització. Dilluns van quedar en llibertat després de passar la nit al calabós.

Fonts de la CGT han explicat a EL TRIANGLE que la repressió patida s’explica perquè “cada cop hi ha més gent que se suma a protestes contra l’actual sistema i dóna suport a organitzacions i sindicats que no controla el poder polític i això no els agrada”. “Els polítics estan desprestigiats i intenten aplacar qualsevol persona que es mobilitza en contra seva i les lleis que tiren endavant”, han afegit les fonts. En aquest sentit, cal recordar que milers de persones van participar a la manifestació que el 29-M va organitzar la CGT, en col·laboració amb la CNT, al centre de la capital catalana.

Els màxims responsables policials dels governs català i espanyol no s’han estat de vincular la CGT a les protestes violentes i d’intentar criminalitzar el sindicat. Més enllà de les paraules del conseller d’Interior, Felip Puig, la setmana passada el secretari d’Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, va assegurar que en la reforma del Codi Penal que s’està preparant demanaran que es pugui imputar penalment a partits polítics, sindicats o associacions que convoquin un acte o manifestació en el que algun dels seus afiliats causi danys amb rellevància penal.

* Notícia publicada al web del setmanari El Triangle http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/04/detinguda_la_secretaria_d_organitzacio_de_la_cgt-barcelona_29644.php