diumenge, 18 de desembre del 2011

Comunicat de la confederació intercomarcal de Girona de la CGT


La confederació intercomarcal de Girona de la Confederació General del Treball (CGT) condemna l’entrada, per primera vegada en vint anys, dels antiavalots policials en la Universitat, cridats per la seva rectora Anna Maria Geli, i la violència que els Mossos d’Esquadra van utilitzar, a tort i dret, a Sant Domènec i al carrer contra estudiants i personal universitari que simplement volien pacíficament fer arribar de primera mà al president de la Generalitat, Artur Mas, les seves queixes per les retallades que està patint la universitat pública.

Davants d’aquests fets, primerament la CGT es solidaritza amb les tres persones que van ser detingudes i amb tots i totes les estudiants que van estar presents a la concentració i van patir la violència policial que el sistema hegemònic utilitza contra els i les que s’atreveixen a protestar contra les retallades de drets i contra tots els cops que ens dóna aquest sistema capitalista.

La CGT es posa totalment a disposició dels detinguts el divendres a la UdG per el que necessitin.

Per altra banda, la CGT denuncia la brutalitat policial i el fet que la facultat de Lletres fos presa per la policia, la qual no té cap dret d’entrar a les universitats i menys poder imposar la “raó” a base “d'hòsties” dins un edifici en el que la gent hi va per estudiar i no per rebre cops.

Per això, la CGT demana fermament la dimissió immediata dels responsables de la UdG i la seva rectora Anna M. Geli, ja que, com queda patent en el comunicat del Rectorat, la presència de la policia antiavalots es vol “justificar” per una inexistent violència estudiantil quan en tots els videos es veu clarament qui va ser realment el violent, el cos policial.

Cap intervenció policial contra la gent que es manifesta pacíficament està justificada.

Ha tornar a quedar clar quina es la democràcia en que creu el govern d’Artur Mas i Felip Puig, la democràcia de les “hòsties” i la violència policial, la democràcia dels poderosos, la democràcia de la pèrdua de drets socials i laborals que tant havia costat aconseguir, la democràcia de les universitats públiques dominades pels bancs, la democràcia de no poder manifestar-te lliurement...

Per una universitat pública i digna dels i de les estudiants tindran que continuar prenen les aules, les facultats i el carrer !!

Cap cop de porra ens farà callar!!

Dimissió d'Anna M. Geli ja!!

Màxim suport als detinguts!!!

Dilluns 19 a les 12 al jutjats i al rectorat suport als encausats