dilluns, 7 de novembre del 2011

La CGT i el 15-M reivindiquen l’abstenció activa davant l’acte d’inici de campanya de Mariano Rajoy a Castelldefels

El poble unit funciona sense partits!

Entrem de ple a la campanya electoral. Ho fem en un context de friccions entre una gran part de la societat i la classe política, és potser una de les etapes més tenses que han viscut els polítics enfront els seus representats. Davant aquesta situació la CGT va convocar el dijous entre els seus militants una mobilització per a reivindicar l’abstenció activa i mostrar el seu descontentament durant el primer míting de campanya celebrat pel Partit Popular a Castelldefels. La manifestació fou davant de l’Ajuntament de Castelldefels, on es celebrava l’acte de campanya, va tenir com a objectiu reivindicar l’abstenció activa i també “denunciar el sistema polític electoral que impedeix la participació de tots en la presa de les decisions”.
Segons el portaveu de la CGT, Carlos Navarro: “És important desmentir el bulo que repeteixen freqüentment els polítics. Negar que les abstencions com a forma de protesta existeixen i dir que són “pasotisme” de la societat és una falsetat que només respòn als seus interessos”. “La gent s’està començant a adonar que els que manen ja no són els polítics sinó els bancs i s’estan mobilitzant”, ens aclareix i continua: “És un bon moment per a llançar el nostre missatge, demanar-li a la societat que es rebel·li contra aquest sistema i el primer pas no és ni el vot nul ni el vot en blanc, el primer pas és l’abstenció.”
L’arribada dels sindicalistes es produí després de dos quarts d’onze de la nit i per a evitar majors tensions les pancartes no es desplegaren fins a mitja hora més tard, una vegada que la majoria dels assistents ja havien entrat al recinte on s’anava a celebrar els parlaments de Mariano Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho. Després d’una mitja hora de manifestació es produí l’arribada d’una setantena d’indignats, pertanyents a l’assemblea de Castelldefels, la qual cosa va incrementar el nombre de manifestants a més de cent.
Davant de la permanent vigilància de la policia, sindicalistes i indignades compartiren consignes: “Que no, que no, que no ens representen” o “El poble, unit, funciona sense partits” foren alguns dels càntics que es pogueren escoltar. A conseqüència del retard de l’arribada de Rajoy alguns militants populars sortiren a observar la concentració, però al marge d’algunes increpacions no es produïren moments d’excessiva tensió entre els dos grups.
A les dotze de la nit, la CGT donà per acabada la manifestació, però el grup d’indignats, per la seva banda, s’estigueren una estona més per a llegir un manifest.
El pròxim acte del sindicat dins de la campanya per l’abstenció és el pròxim 17 de novembre a les set de la tarda a l’Arc de Triomf de Barcelona. Allí es podrà escoltar a varis ponents parlar sobre l’autogestió i l’organització d’una democràcia directa
ADRIÁN GARCIA-OLIVARES

P1040422.jpg

P1040423.jpg

P1040427.jpg

P1040430.jpg

P1040433.jpg

P1040456.jpg

P1040468.jpg

P1040471.jpg

P1040472.jpg

P1040474.jpg

P1040476.jpg

P1040479.jpg

P1040486.jpg

P1040489.jpg