diumenge, 9 d’octubre del 2011

Davant les eleccions generals del 20N la CGT crida a l’Abstenció Activa

Proposem una campanya d’abstenció que es basi en l’antipartidisme, l’anticapitalisme, contra el poder polític i econòmic i per la creació d’una societat basada en l’autoorganització, l’autogestió, proposem que davant tot aquest desgavell creat pels polítics i els grans poders econòmics, l’única solució és un canvi social tan profund com la revolució social.

La CGT de Catalunya, reunida en plenària extraordinària el 20 de setembre, va acordar realitzar una campanya d’abstenció activa de cara a les eleccions espanyoles del 20 de novembre de 2011.
El rebuig que estan mostrant moltes persones davant la situació política i social que estem vivint així com la seva disconformitat, uns en com s’està fent la política i altres obertament amb un discurs anti-partidista, fa que la CGT hàgim de posicionar-nos i configurar el nostre espai, com a organització que té propostes actuals per crear un futur.

Proposem una campanya d’abstenció que es basi en l’antipartidisme, l’anticapitalisme, contra el poder polític i econòmic i per la creació d’una societat basada en l’autoorganització, l’autogestió, la participació i la desaparició de les classes socials o el que és el mateix proposem que davant tot aquest desgavell creat pels polítics i els grans poders econòmics, l’única solució és un canvi social tan profund com la revolució social.

Rebutgem les campanyes pel vot en blanc i pel nul perquè com hem vist, són utilitzades pels polítics per dir que aquestes persones han participat en les eleccions i els comptabilitzen com un augment en els percentatges de participació i encara que consideren que és un vot crític, també els inclouen com a part integrada en el sistema adduint que aquests votants si tinguessin una opció política que els agradés la donarien suport. Després de les passades eleccions municipals i l’augment de l’abstenció dels polítics van reconèixer que no anar a votar és una opció política i no de passotisme com sempre havien dit. Si aconseguim que vagi en augment l’opció abstencionista i que cada vegada menys persones participin en el circ electoral tindrem més persones a les de proposar altres formes d’organitzar la societat.

La campanya que proposem és de denúncia del sistema polític electoral que impedeix la participació de tots en les preses de les decisions , denunciant també que els polítics siguin de dretes o d’esquerres, només promouen algun canvi quan el poble aquesta mobilitzat i es veuen contra les cordes. Els "governs democràtics" són el camuflatge perfecte del poder econòmic, que són els que marca les línies polítiques a realitzar pels governs.

Creiem que la CGT no hem de caure en el parany de demanar que els polítics hagin de recuperar el poder als mercats, els especuladors alteren al seu gust qualsevol mesura que els sigui incòmoda i provoquen els canvis dels polítics depenent dels interessos dels seus negocis , de l’especulació del totxo hem passat a l’especulació del blat. No podem demanar ni la refundació del capitalisme, ni la refundació de la política parlamentària, hem de demanar la seva desaparició .

Les nostres propostes han d’anar d’acord amb els articles 1 i 2 dels nostres estatuts i dels acords presos en el nostre congrés de Màlaga en el punt 5 sobre "propostes de CGT per construir un model social i alternatiu llibertari" són de total actualitat i les propostes aprovades són molt àmplies, en tant que toquen tots els temes d’actualitat i amb propostes de com aplicar-les.

Deixem clares les nostres diferències amb les propostes que els que volen arribar al govern per fer les coses d’una manera diferent i que ja històricament han fracassat , aprofundim en el fet que els drets són coses de tots i no de lleis, ja que aquestes quan les regulen contenen trampes per no exercir-los. Explicàvem que els serveis públics han de ser autogestionats per tota la societat. Parlem d’ecologia i d’un sistema sostenible i de molts altres temes de total actualitat per tant proposem posar l’accent en què tenim moltes propostes i que hem de donar-los publicitat perquè arribin al màxim de persones que s’estan mobilitzant. Les nostres propostes organitzatives han de ser el federalisme, la democràcia directa, l’antiautoritarisme i promoure la solidaritat i el suport mutu.

Comitè Confederal CGT Catalunya

En documents adjunts hi teniu els fulls editats en català, castellà i esperanto.

Documents adjunts a aquest article :